Riitaoja putoaa kuin Campari-tuoremehu jokilaivoilla.


17.05.2013 | Keikka

Eka kerta Dynamossa

Turun popkevät huipentuu kahteen mielenkiintoiseen debyyttikeikkaan. Juuri niihin mystisiin debyytteihin, joissa kaikki sujuu paremmin kuin koskaan bändin historiassa ja melkein yhtä hyvin kuin sillä ensimmäisellä demolla, jonka kuulivat kaikki ne 43 uskollisinta ensimmäisen aallon seuraajaa.

Riitaoja on varma tapaus ja putoaa kuin Campari-tuoremehu jokilaivoilla. Sielun Veljien rumpalilla ja Flaming Sideburnsien alkuperäisellä kitaristilla ei yksinkertaisesti voi epäonnistua. Eikä sillä, että levyn julkaisi Svart. Tsekkaa etenkin jos Nick Cave & Bad Seedsin varhainen bluesista inspiroitunut tuotanto, 90-luvun eeppinen postrock tai folkin uudelleen löytänyt americana-suuntaus kiehtovat. Et pety.

Ilta alkaa positiivisella yllätyksellä. Ossi Alisaaren uusi ryhmä on suomenkielinen ja osoittaa, että kotikieleen vaihtamalla ilmaisu saa mielenkiintoisesti uutta syvyyttä. Penniless-fanien lisäksi kaikkien älykkään altsun ystävien tulisi kerääntyä joukoittain paikalle. Kyseessä on parasta uutta ilmaisua sitten Samaen tekemisten. (jn)

Riitaoja & Salaliitto, Dynamo lauantaina 18. toukokuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti