Jussi Fredrikssonin organisoima Flame Jazz -konserttisarja konkretisoituu tällä kertaa Linnateatterin ravintolassa.


11.10.2013 | Keikka

Jazz ja sodankäynnin taito

Haitaripaini, Keski-ikäisten Hair ja jokipaviljonkihankkeet ovat jo taaksejäänyttä elämää Turussa, mutta yksi liekki 2011-juhlavuodesta lepattaa vielä kirkkaana. Jussi Fredrikssonin organisoima Flame Jazz -konserttisarja on pysytellyt hengissä vaikeissa olosuhteissa ja voi edelleen hyvin. Tasokasta mutta populariteetiltaan marginaalista suomijazzia kun ei varsinaisesti voi kaupallisena aarreaittana pitää.

Kuusihenkinen Jazz Wars on bändi ja konsepti, josta ei huippuosaamista puutu. Marzi Nyman tuo bändiin leikittelevää virtuositeettia, Jukka Eskola hipsteripisteitä Five Corners Quintetin jäsenyyden muodossa. Maestro Fredriksson loihtii pakettiin analogisia kosketinmaailmoja.

Viime vuonna julkaistussa Jazz Wars -teoksessa huiput ottavat toisistaan mittaa taistelu- ja valtateemojen ympärillä. Fredriksson on säveltänyt kaksi neljäosaista sävellystä, joissa tunnelmat vaihtelevat taistelukohtauksista herkkiin tunteenpurkauksiin. Reilun puolen tunnin mittaisten sävellysten ympärille rakentuva kokonaisuus esittelee jazzkonseptille varsin poikkeuksellisen esityskäytännön. (jn)

Jussi Fredriksson Jazz Wars, Linnateatteri perjantaina 11. lokakuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti