28.11.2008 | Talvilehti - Anna Eloaho

Jokainen lahja maksaa

Olipa kerran perhe, jonka isä oli joulupukki. Tämä joulupukki ei ollut mikään ahne pukki, hän ei pikakiertänyt kymmenissä kodeissa jouluillan mittaan, kävipä vaan ystävänpalveluksena yhdessä tietyssä perheessä pukkina. Palkkioksi vaivoistaan pukki sai pullon.

Vuodet vierivät ja syistä joista meillä ei ole tarkkaa tietoa, pukin palkka vähitellen aleni. Kun palkkiopullot alkuvuosina olivat sisältäneet parasta viskiä ja konjakkia, loppuvaiheessa niissä oli ihan vaan talouskossua.

Sitten perheen lapsen kasvoivat pukki-iän ohi ja perinne hiipui kokonaan. Ei kuitenkaan täysin jälkiä jättämättä. Pukin omien lasten mieliin konjakkijoulut ja kossujoulut olivat ehtineet piirtyä kirkkaina. Pullo mikä pullo.

Lahjojen antaminen on taitolaji. Joskus paras lahja on se jota ei annettu. Kun sesonki on ohi, on maailmassa tonneittain enemmän tavaraa. Siksi jokaisen turhan lahjan ostamatta ja antamatta jättäminen on merkittävä teko. 

Tämä lehti kurkottaa jouluun ja ylikin. Olemme seurassanne helmikuun loppuun.  Mobilen "kausijulkaisujen" liki kymmenvuotinen historia on ollut kesäpainotteinen, nyt luodaan katse muihin aikoihin. Ensimmäisessä Talvimobilessa käsitellään mm. vuodenaikojen mentaalisuutta sekä turkulaista äänimaisemaa. 
 
Lunta länsirannikolle!

Anna Eloaho
Mobilen talvilehden päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti