Uusnatsi Teppo kohtaa tyttöystävänsä pojan Rhamadhanin. Kuvassa Peter Franzén, Yusufa Sidibeh ja Laura Birn. (Kuvaaja: Jaana Rannikko © Helsinki-filmi)


18.10.2013 | Elokuva-arvostelu

Kaavan kangistama Leijonasydän

Dome Karukosken ohjaama ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama Leijonasydän kertoo pikkukaupungin uusnatsista, joka rakastuu yksinhuoltajanaiseen, jolla on tummaihoinen poika. Teppo (Peter Franzén) on uuden edessä. Ennakkoluuloista ammentava veljeskunta ei katso johtajansa uusioisän roolia hyvällä eikä Teppo itsekään hahmota oikein roolia, johon hänen sydämensä tuntuu vetävän, mutta joka on täysin vastoin hänen aikaisempaa minäänsä. Karhealla otteella Teppo yrittää luovia ristiriitaisessa tilanteessa, jossa jää Sarin (Laura Birn) pojan kanssa kahdestaan kotimiehiksi.

Raflaavasta vastakkainasettelusta ammentava elokuva ei sinällään sorru liian auvoisaan asioiden järjestymiseen, mutta varsinaista syvyyttä tai leveyttä teemaan se ei myöskään onnistu tarjoamaan, siksi tavanomaisin ottein on monisyisestä aiheesta ruvettu käsikirjoitusta kasaamaan. Draamaksi tituleeratussa elokuvassa on kovin paljon kaavamaisia action-elementtejä takaa-ajoineen ja tappelukohtauksineen.

Peter Franzénin ja Laura Birnin toimiva henkilökemia potkaisee tarinan hyvin liikkeelle. Dynamiikka kuitenkin hiipuu kun Birnin esittämä Sari joutuu (loogisuuden kannalta kovin epämääräiseksi ajaksi) sairaalaan ja tilaa saavat elokuvan muut teemat, kuten porukan paine ja veljeyden monet muodot. Tepon fanaattista uusnatsiveljeä esittää Jasper Pääkkönen ja Sarin poikaa Yusufa Sidibeh. (ae)

MObile (2/6)

Leijonasydän, ensi-ilta Turun Kinopalatsissa 18. lokakuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti