25.11.2011 | Talvilehti - Kaupungin kosketus

Kaupungin kosketus – Mira Keränen

Mira Keräsen, 24, Turussa ruoka- ja treenipaikat ovat tärkeitä. Syksyllä kilpa-aerobicuransa päättänyt nelinkertainen Suomen mestari viettää nyt ensimmäistä talvea ilman kilpaurheilua ja opiskelee vaihtovuotta Skotlannissa.

1. Turun urheiluliiton Jumppala Raunistulassa
Se on sellainen kotipesä. Aloitin aerobicin vuonna 2000, sitä ennen harrastin rytmistä voimistelua. Aktiivisimmillani treenasin noin 7–12 kertaa viikossa pari tuntia kerrallaan. Nyt käyn yleisissä jumpissa, ja viihdyn erityisesti Jutta Kukkosen tunneilla. Hän on kannustava persoona, ja kun käyn erään entisen aktiiviaerobiccariystäväni kanssa, Jutta laittaa meidätkin koville. Ohjaajat voivat vaikuttaa tunteihin paljon.

2. Suurtorin joulumarkkinat
Olen aina tykännyt hirveästi niistä. Se on tosi ihana tapahtuma, jonne olen mennyt joka vuosi, jos vain olen päässyt. Siinä pääsee joulufiilikseen ja se on hyvin järjestetty. Vähintään joululimppu sieltä tulee aina tulee ostettua.

3. Aurajoen ranta
Tuomiokirkkoa vastapäätä toisella puolella on mukava puinen alataso, jossa on kiva lenkkeillä talvella ja syksyllä, koska se on valaistu nätisti. Jokiranta myös lähempänä merta on mukava. Viime kesänä tuli lenkkeiltyä paljon Förin suunnalla.

4. Linnapuisto
Löysin viime heinäkuussa itselleni uuden paikan Turun linnan takaa. Kun kulkeekin vasemmalle linnan porteista, päätyy sievään puistoon. Kesällä siitä ainakin oli pidetty hyvää huolta ja siellä oli muistaakseni kirsikkapuita.

5. Turun yliopisto
Opiskelen valtio-oppia Turun yliopistolla, joskin nyt olen vaihdossa Skotlannissa, Aberdeenin yliopistossa, jossa opiskelen kansainvälisiä suhteita. Turun yliopiston kampusalueesta pidän, sillä sen arkkitehtuuri vaihtelee. Se on tietyllä tavalla rikkonainen kokonaisuus. Kasvisravintola Keidas kampusalueella tarjoaa hyvin maustettua ruokaa, mikä on mukavaa vaihtelua.

6. Sairashuoneenkatu
Siellä on kahvila Pikku Josefiina, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. Se on pieni ja viehättävä ja yksi lempipaikoistani. Sieltä saa kotisämpylöitä, jos omasta kaapista on loppu. Aion käydä siellä, kun tulen seuraavaksi Suomeen käymään. Kun aikoinaan olin käräjäoikeudessa töissä, kahvila tuli tutuksi kun oli työmatkan varrella. Viime kesänä myös asuin siellä suunnassa.

7. Tuomiokirkko
Joulukirkossa tulee käytyä joka vuosi. Olen yleensä käynyt siellä kymmeneltä aattoiltana. Kirkot ovat kauniita paikkoja, ja jouluna on hyvä hetki pysähtyä. Yleensä en ikinä ole ollut jouluaattoa pois, vaikka joulun aikoihin olisi ollut ulkomailla leiri. Kirkossa on aina ystäviä, mutta menen sinne ihan pienellä porukalla lähimpien ihmisten kanssa.

8. Ravintola Mami
Mamin lounaalla saa hyvää leipää ja kahvia. Sitä on ikävä Skotlannissa opiskellessa. Paras aika on mennä vasta kahden jälkeen, kun se on aina todella täynnä. Tulevaisuuden haaveena on, että sitten kun tulee jokin erikoistilaisuus, voisi mennä myös illalliselle Mamiin. Nyt olen käynyt vain lounailla, vaikka nekin ovat ihan parhaita.

9. Ruissalo
Talvellakin tykkään älyttömästi käydä Ruissalossa ulkoilemassa. Vaikka olisi pimeää, lumi valaisee talvella. Kesälläkin on hurjan kaunista iltaisin. Pidän siitä, miten luonto muuttuu ympäri vuoden. Lenkillä nautin ympäristöstä niin paljon kuin mahdollista, sillä sisäliikuntalajeissa ei sitä voi tehdä.

10. Sähkökaappimaalaukset ovat ilahduttaneet tänä vuonna. Esimerkiksi Blankon edessä on tosi hauska sähkökaappi, joka on hauska yksityiskohta. Pidän siitä, että arkisesti rumasta pömpelistä on uskallettu tehdä jotain vähän erilaista.

Haastattelu: Liisa Lundell

Kaupungin kosketus -sarjassa ihmiset kertovat itseensä liittyvistä paikoista Turussa.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti