Helsingin Hakaniemen maailmanrauhan patsas on taustana, kun Petri Rajala (vas.) ja Monna Kamu esittävät kappaleen ”Tämä pieni laulu on sinulle”.


28.04.2006 | Elokuva

Kenen joukoissa seisot

Jouko Aaltosen dokumentti Kenen joukoissa seisot on musiikkielokuva 1970-laululiikkeestä, vallankumouksesta, nuoruudesta ja kantaa ottamisen pakosta. Sadat lauluryhmät pyrkivät saamaan lauluillaan muuttamaan maailmaa. Nyt nuo laulajat ovat keski-ikäisiä ja katselevat nuoruutensa laululiikettä hyvin erilaisilta näköalapaikoilta yhteiskunnassa.

Haastatteluista ja kattavasta arkistomateriaalista rakentuvan, sukupolvikokemusta valottavan elokuvan pääosissa ovat mm. Agit-Prop, Koiton laulu, Vasara, Neilikka, Punapappi, Kiti Neuvonen ja Annariitta Minkkinen. Elokuvan nimi tulee Aulikki Oksasen samannimisestä kappaleesta, yhdestä tuon ajan merkityksellisimmistä lauluista. (ae)

Kenen joukoissa seisot, ensi-ilta perjantaina 28. huhtikuuta Kinopalatsi 4. HUOM! Perjantaina 28.4. klo 18:30 ja 20:30 järjestettävien esitysten yhteydessä esiintyy työväenlauluyhtye Vapaat radikaalit – ei lisämaksua!

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti