29.05.2009 | Kesälehti - Roope Lipasti

Kesähessuuden syvempi olemus

Kesä on kummaa aikaa, koska silloin yhteiskunnan normit kääntyvät päälaelleen ja ihminen saa olla hessu, kesähessu.

Se tarkoittaa, ettei tarvitse välittää oikein mistään. Kesähessun tunnistaa siitä, ettei hän ole ollut viikkokausiin treffeillä kamman kanssa, vaatteiksi kelpaavat normaaliakin rönttäisemmät ratkaisut ja muutenkin olemus on koko ajan niillä rajoilla, ettei ole ihan selvää onko tuo avohoidossa vai lomalla.

Tyypillisesti kesähessut ovat miehiä, mutta sukupuoli ei ole este, sillä kyse on enemmänkin mielentilasta. Kesähessuus on pohjimmiltaan sitä, mitä loman pitäisi olla. Täydellistä irtautumista arjesta. Aidolla kesähessulla ei ole kiire minnekään, ei yhtään sovittua tapaamista ja edessä täydellinen päämäärättömyys. Se on vähän niin kuin kuuluisi nuorisoon, paitsi että omistaa Visa-kortin.

Valitettavasti kesähessuus on asia, joka on käymässä yhä harvinaisemmaksi. Lomasta on muotoutunut suoritus: työasioita hoidellaan, puhelimeen vastataan, mökillä puurretaan, lomamatka aikataulutetaan. Ehkä tänä kesänä voisi tehdä toisin?

Mobilen 10. kesänumero esittelee jälleen monipuolisesti Turkua, sen tapahtumia ja ylipäänsä Turun kesää. Mahdollisuuksiin tulee suhtautua kesähessumaisesti: menenpä tuonnekin. Ehkä. Saa kattoa nyt… kiire ei ole.

Roope Lipasti
Mobilen kesälehden päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti