26.02.2010 | Kevätlehti - Roope Lipasti

Kevät

Kun mies on nähnyt tarpeeksi monta kevättä, hän tietää jo, että kasvukauden aloittaa se, kun aivojen tilalle alkaa kasvaa nauris. Siksi keväällä mahdollisesti päähän pälkähtäviä ajatuksia ei pidä arvioida normaaleilla järkevyyskriteereillä. Keväisessä mielessä kuiskii biologia, ja se on kokonaan toinen heppu.

Mutta millainen heppu! Paljon mukavampi kuin se kesäinen, syksyinen saati talvinen normityyppi.
*
Katsotaanpa:
Kevätkaverilla on ensinnäkin loistavia ideoita (Lähdetään lentokentälle katsomaan olisiko tyhjiä paikkoja minnekään päin maailmaa!). Niinikään hän on herrasmies. (Kevät on ainoa vuodenaika, jolloin kevätkaveri pysäyttää autonsa ennen suojatietä, jotta vuoroaan odottava neito pääsisi yli).

Kevätkaveri on hyvännäköinen. (Miksi muuten kaikki kadulla vastaan tulevat naiset olisivat pukeutuneet häntä varten niin kevyesti?)

Kevätkaverin itsetunto on kohdillaan. (Luulee, ettei vastaantulijoiden hymy johdu hänen mahastaan, joka ei mahdu t-paidan sisään)

Kaikkiaan kevätkaveri suhtautuu ilahduttavan myönteisesti elämään ja tulkitsee rinnassa kasvavan pakahduksen nuoruudentuulahdukseksi eikä sydämen läppäviaksi, mitä se myös voi olla. Hän on myös ekologinen, sillä on antanut kevätauringon lämmön muuttaa velat saataviksi. Kaiken kukkuraksi hän on herkkä, mistä osoituksena tunnistaa 100 prosenttia luonnossa kukkivista kukkasista eli leskenlehden.
*
Kevätmiehen ainoa ongelma on tilastollinen: jos kerran hän on niin täynnä hormoneja, hyvännäköinen, rikas, hyväkäytöksinen ja kiinnostava, niin minkä takia Tilastokeskuksen mukaan lapsia syntyy yhdeksän kuukauden päästä keväästä kaikkein vähiten?

Miksei kevät näy flaksissa? Vai onko Punaisen Ristin kesäkumikampanja niin tehokas, että se toimii jo yhtä vuodenaikaa ennen?

Sitä miettiessä kannattaa tutustua uuteen Mobileen, jossa esitellään muun muassa maailman kauhein vappu sekä hirvittävääkin kammottavampi salaliitto, joka liittyy Pinellaan. Kenties syy syntyvyysongelmaan onkin, ettei näin hurjaan maailmaan arvaa lapsia tehdä.

Roope Lipasti,
Mobilen kevätlehden päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti