21.11.2014 | Talvilehti - Liisa Lundell

Kuinka maksimoidaan juhlahumut

Uudenvuodenaattona juhlahetki hujahtaa ohi liian nopeasti. Perinteinen tusinajuhla saa väriä, jos juhlii Turussa kahdellatoista eri tavalla. Tarvitsee vain elää kellon ympäri sopivasti valikoiden eri aikavyöhykkeellä.

Klo 19 Turun aikaa, keskiyö Thaimaassa
Valmistaudu suuren suoritukseen syömällä. Tilaa ruokaa turkulaisista thaikkuravintoloista ja nauti ruoasta tärkeiden ihmisten kanssa – niin Kaukoidässäkin vietetään uutta vuotta. Jos kaadat vettä seuralaisesi päälle, se on vain thaimaalainen uudenvuodenperinne.

Klo 20 Turun aikaa, keskiyö Bangladeshissa
Bangladeshissa asuu keskimäärin 1087 ihmistä neliökilometrillä. Voit samaistua siihen ruuhkaan, kun seisot jonossa pikkulähikaupassa, jossa on 1087 muutakin mattimyöhäistä.

Klo 21 Turun aikaa, keskiyö Malediiveilla
Malediivit uhkaavat jäädä lähitulevaisuudessa veden alle. Pakene vedenpaisumista joelta ylämäkeen Turun konserttitaloon Sointu-konserttiin.

Klo 22 Turun aikaa, keskiyö Abu Dhabissa
Nyt törsätään! Tämän maagisen hetken ajan öljy on halpaa ja luksus on arkea. Säästä vettä, juo samppanjaa. Etsi ökyimmät juhlat, jotka Turusta löydät.

Klo 23 Turun aikaa, keskiyö Keniassa
Nairobin kadut ja baarit täyttyvät juhlijoista. Turussakin halutaan piipahtaa kuppiloissa ja toisaalta väkisin hytistä kylmässä kadulla kaikkia tuttuja tervehtimässä.

Klo 00 keskiyö Turussa
Poksauta suomalainen skumppa. Ihastele, miten tuhannet eurot muuttuvat valoräiskeeksi ja savuksi ja miten show heijastuu Aurajoen rannasta. Vala tinaa ja ennusta itsellesi rahaa, menestystä, ystäviä ja rakastajia.

Klo 01 Turun aikaa, keskiyö Tanskassa
Vanhan perinteet mukaan tanskalaiset ovat kovia rikkomaan astioita uuden vuoden kunniaksi ystäviensä talojen eteen. Harkitse silti, missä ja kenelle tarjoat ystävyyden sirpaleita.

Klo 02 Turun aikaa, keskiyö Iso-Britanniassa
Walesissa avataan ja suljetaan takaovi pikaisesti keskiyöllä. Tällä tavoin toivotetaan tervemenoa vanhalle vuodelle. Lisäksi annetaan tutuille lahjaksi leipää ja juustoa. Välipala voi olla paikallaan Turunkin yössä. Brittityyliin voi laulaa lurauttaa ”Tää ystävyys ei raukene” lämpimikseen vaikka baarijonossa.

Klo 03 Turun aikaa, keskiyö Cape Verdellä
Totea, että se baarijonotus oli huono idea alun alkaen. Cap Verdellä ja Grönlannin itäosan Ittoqqortoormiit-kaupungissa vaihtuu vuosi! Saarivaltioiden kunniaksi lähde pois mantereelta fiilistelemään esimerkiksi Ruissaloon tai Paraisille.

Klo 04 Turun aikaa, keskiyö Brasiliassa
Vaihda vaatteet valkoiseen, se lupaa rauhaa ja uutta alkua. Jos haluat irrotella, voit käyttää värillisiä alusvaatteita. Punainen povaa romanssia. Jos olet nyt siellä saaristossa, hypi brasilialaisittain seitsemän aallon yli ja toivo joka hypyllä jotain. Silloin hyvän onnen tuloa ei voi estää. Aivan kuin Copacabanan rannalla Rio de Janeirossa.

Klo 05 Turun aikaa, keskiyö Argentiinassa
Argentiinassa syödään 58,5 kilogrammaa lihaa vuodessa henkeä kohti. Eiköhän tämä ole siis sopiva hetki ostaa reilu liha-annos kioskilta ja toivottaa tammikuu tervetulleeksi.

Klo 06 Turun aikaa, keskiyö Jamaikalla
Pikkutunneilla voi pyhiinvaeltaa Turun omalle Caribialle, kun aidolla Karibialla vaihtuu vuosi. Polskimaan pääsee tosin vasta kello kymmeneltä.

Klo 07 Turun aikaa, keskiyö Ecuadorissa
Ecuadorilaiset tekevät variksenpelättimen tapaisia nukkeja ja polttavat ne aattona, jolloin kaikki väistyvän vuoden paha palaa pois. Lisäksi miehet pukeutuvat menneen vuoden "leskeksi" drag-tyyliin ja kerjäävät kaljarahaa ohikulkijoilta. Jos tämän perinteen tuo Turun katukuvaan aamuseitsemältä, on varmasti ottanut kaiken irti uuden vuoden juhlinnasta. Mobile onnittelee!

Liisa Lundell

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti