Maria Sibylla Merian, kuparikaiverrus 1600-luvun lopulta.
27.02.2009 | Näyttely

Luonnosta ja lukemisesta

Luonto on läsnä Kasvinkumppanit-ryhmän taiteessa monin tavoin: aiheina, materiaaleina, elämän vertauskuvana. Grafiikan eri menetelmiä käyttävien Maija Albrechtin, Inari Krohnin, Ulla Liuhalan ja Metta Savolaisen sekä tekstiilitaiteilija Ulla Pohjolan seuraan ovat Ars Novassa liittyneet lintujen kuvaajana tunnettu kuvanveistäjä Pirkko Nukari ja Johanna Kiivaskoski, jonka siluetit syntyvät kasvien lehtiin leikkelemällä.

Elämän kiertokulkua kuvaa myös ryhmän ”vieras”, saksalainen hyönteistutkija, tieteellinen kuvittaja ja tutkimusmatkailija Maria Sibylla Merian (1647-1717), jonka uraauurtavat kuparipiirrokset hämärsivät jo aikanaan tieteen ja taiteen rajaa.

Museon yläkerrassa nähdään Tornioon kotiutuneen britin John Courtin piirroksia. Niissä sekä näyttelyn alussa nähtävässä pitkässä performanssissa taiteilija työstää omia kokemuksiaan lukihäiriöstä.
Courtille tyypillisissä työpäivän mittaisissa esityksissä taiteilija puurtaa perinteisillä kuvan tekemisen välineillä ja materiaaleilla pohtien myös arjen ja taiteen, ajan ja tilan kokemusta. (te)

Kasvinkumppanit & John Court – Piirroksia 27.2.-26.4. John Courtin ART TRA –performanssi pe 27.2. klo 11–19 (kesto 8 h).

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti