Miral (Frieda Pinto) varttuu israelilaisten ja palestiinalaisten konfliktin jalkoihin jääneille tytöille perustetussa koulussa, tietämättömänä ympäristön ristiriidoista.


22.04.2011 | Elokuva

Miral

Miralin äiti kuolee tytön ollessa seitsemän. Miral varttuu todelliseen esikuvaan perustuvassa, Mama Hindin (1916-1994) israelilaisten ja palestiinalaisten konfliktin jalkoihin jääneille tytöille perustamassa koulussa, autuaan tietämättömänä kahden kansan ristiriidoista.

Sitten Miral (Frieda Pinto) lähetetään opettajaksi pakolaisleirille, jossa hän herää paitsi rakkauteen, myös verenperintöön. Liittyäkö taisteluun vai luottaakko koulutukseen ja sen myötä rauhan mahdollisuuteen.

Hurjan tosielämän paralleelin elokuvalle tuo siinä esiintyvän Juliano Mer-Khamisin murha huhtikuussa. Juutalaisen äidin ja palestiinalaisen isän poika Mer-Khamis vastusti edustamiensa kansallisuuksien välisiä sotatoimia. Hän johti palestiinalaisalueella nuorten traumojen ja väkivallan käsittelyä mahdollistavaa teatteritaloa, jonka eteen hänet ammuttiin. (ae)

Miral, ensi-ilta (huom!) perjantaina 29. huhtikuuta – Kinopalatsi.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti