Turun ylioppilasteatteri on päivittänyt Reviisorin 2010-luvulle. Kuvassa Iina Hakanen (vas.), Mikko Joukamaa ja Juuli-Maaria Korhonen. (Kuvaaja: Matti Vahtera)


09.11.2012 | Teatteri

Oma etu paras etu

Venäläisen sananlaskun mukaan on turha syyttää peiliä jos naama on vino. Entäpä jos kokonainen kaupunki tuntuu olevan vinossa? Silloin on syytä tehdä seuraavat tarkastustoimenpiteet: Onko peili ehkä kiinnitetty valmiiksi vinolle pinnalle? Onko virkakoneistoa koottaessa jätetty noudattamatta käyttöohjeita? Valtaan pääsevän ihmishenkilön toiminnassa on joitakin osia, jotka vain pysyvät ja paatuvat.

Nikolai Gogolin vuonna 1836 kirjoittama satiiri Reviisori kertoo siitä, mitä tapahtuu kun erääseen kaupunkipahaseen osataan odottaa valtion lähettämää tarkastajaa ja vilunkipeliään peitelläkseen virkamiehistö reivaa esiin puhtaampia purjeita yrittäen peittää pahimmat kryssimisensä, purjehduksellisia metaforia näin käyttääksemme.

2010-luvulle päivitetyn Reviisorin ohjaa Turun ylioppilasteatterille Jaakko Lenni-Taattola ja äänisuunnittelusta vastaa Stam1nan kosketinsoittajana ehkä paremmin tunnettu Emil Lähteenmäki. (ae)

Nikolai Gogol: Reviisori. Ensi-ilta Turun ylioppilasteatterissa lauantaina 10. marraskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti