Anders Larssonin näytelmä Kungen av Ö kuvaa saariston olosuhteita ja elinehtoja. Kuvassa Max Bremer ja Lasse Fagerström. (Kuvaaja: Otto Väätäinen)


16.03.2012 | Teatteri

Leikkisän vakava juhannus saaristossa

Entinen jäätelönvalmistaja Lasse aikoo oikoa taloudellisen ahdinkonsa avaamalla vierasvenesataman luonnonkauniille saarelle. Projekti ei ole kuitenkaan pelkkää myötätuulessa seilaamista.

Lassen tytär Elin saapuu saarelle juhannuksen viettoon ystäviensä Saran ja Benin kanssa. Kolmikon keskinäiset suhteet ovat hieman epätavalliset, mitä perinteisiä arvoja edustavan isän on vaikea hyväksyä. Mukaan tapahtumiin tempautuu myös muuta sekalaista joukkoa Lassen lähipiiristä.

Anders Larssonin näytelmä Kungen av Ö kuvaa saariston olosuhteita ja elinehtoja. Vastakkain ovat nuori ja vanha, kaupunki ja maaseutu, vanhan kunnioittaminen ja muutoksen tuulet.

Näytelmä tekstitetään suomeksi, mutta teatterin historiallisesta arkkitehtuurista johtuen tekstitys ei näy kaikkialle salissa. Seikka kannattaa ruotsin kielen taidoistaan epävarmojen muistaa lippuja varatessa. (tj)

Anders Larsson: Kungen av Ö, esitykset Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä (ensi-ilta 8.3.).

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti