Odotukset Peter Lindholmin elokuvallista tulkintaa kohtaan ovat suuret. Kuvassa Eccu Widing (Jakob Öhrman) ja Lucie Lilliehjelm (Jessica Grabowsky).


28.10.2011 | Elokuva

Missä kuljimme kerran

Kjell Westön hienosta helsinkiromaanista Missä kuljimme kerran (2006) on tehty teatteriversiokin. Asialla oli Helsingin kaupunginteatteri ja taka-ajatuksena epäilemättä teoksen saaman Finlandia-palkinnon myötä seuraava yleisöryntäys. Itse ylöspano ei tuolloin kuitenaan ollut järin häävi.

Nyt asialla on jo Westön Leijat Helsingin yllä -teoksen onnistuneeseen elokuvalliseen muotoon saattanut Peter Lindholm ja on perusteltua odottaa enemmän. Lindholmin käsissä kirjasta syntyy sekä elokuva että 6-osainen TV-sarja.

Kansalaissodasta 1930-luvulle ulottuvan henkilö-, miljöö-, ja yhteiskuntakuljetuksen määritteleminen pelkäksi epookiksi ei tekisi oikeutta Westön teokselle. Meistä ihmisistä erilaisine luonteenpiirteinemme, taustoinemme ja ajatusmaailmoinemme kertova, pakahduttava tarina on aivan sen tosiseikan lohdullisuuden ja hurjuuden äärellä, että maailma muuttuu eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin hypätä mukaan, miten kuten taidamme.

Elokuvaversio on rajattu keskittymään pääosin valokuvaaja Eccu Widingiin (Jakob Öhrman) ja maailman tapahtumia sivusta tarkkailevaan humanisti Ivar Grandelliin (Niklas Groundstroem). (ae)

Missä kuljimme kerran, ensi-ilta perjantaina 28. lokakuuta – Kinopalatsi 2,3 & 7.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti