Esko Männikkö: Sodankylä 1991 (sarjasta Naarashauki)


16.05.2014 | Näyttely

Sen näet, mitä katsot

Kansainvälisesti tunnetun ja palkitun valokuvaaja Esko Männikön ensimmäinen retrospektiivinen näyttely Time Flies esittelee taiteilijan töitä neljältä vuosikymmeneltä. Suomen Taideyhdistys ry:n tuottama ja Maija Koskisen kuratoima näyttely oli taannoin esillä Helsingin Taidehallissa ja nyt se tulee Turun taidemuseoon, jatkaakseen myöhemmin mm. Göteborgin taidemuseoon.

Männikön arkipäivää ja arjen yksityiskohtia kuvaavat työt pysäyttävät sellaisten asioiden äärelle, joiden ohi kulkisimme ja kuljemmekin päivittäin niitä huomaamatta. Taiteilijan itsensä tekemä ripustus vahvistaa katsomiskokemuksen kokonaisvaltaisuutta, samoin kuin hänen tapansa kehystää työnsä.

Taidemuseon Studiossa esittäytyy tanskalainen taiteilijaryhmä Hesselholdt & Mejlvang, joka tunnetaan skenografisista installaatioista. Pomp and Ceremony- Shades of Skin kommentoi vaali- ja puolue-estetiikkaa sekä maailmankuvamme normatiivisuutta. Video ja mediataiteen näyttelysarjassa Pimiössä esitetään Katarzyna Kozyran Lumikki ja seitsemään kääpiötä -satua mukaileva Summetale. (ae)

Esko Männikkö: Time Flies. Turun taidemuseo 16.5.-14.9.2014. Studiossa Hesselholdt & Mejlvang: Pomp and Ceremony – Shades of Skin. Pimiössä Katarzyna Kozyra: Summertime.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti