22.11.2013 | Talvilehti - Roope Lipasti

Muuraamisen nopeudesta

Vuosisatojen etsimisen jälkeen olen löytänyt täydellisen muurarin. Ainoa varjopuoli on, että hän on psykopaattimurhaaja eikä edes turkulainen, mutta ehkä sen voi antaa anteeksi tai ainakin hyväksyä, sillä hyviä ammattimiehiä on harvassa. 

Löysin tämä poikkeusyksilön, kun päätin ryhtyä katsomaan teeveetä rakennusteknisestä näkökulmasta. Puhun tietenkin dekkarisarjasta Silta, siis ekasta kaudesta.
*
Viimeisessä jaksossahan murhaaja otti uhrinsa kiinni ja hautasi kuolemaan. Ei siinä muuten mitään, mutta kun se koko homma tapahtui ymmärtääkseni muutamien tuntien aikana.

Eli parissa tunnissa murhaaja sulki uhrin laatikkoon, haki jostain betonimyllyn ja teki useita satseja kuraa. Sen jälkeen hän teki pienet telineet, laittoi ohjurilaudat paikalleen ja muurasi yksinään kokonaisen seinän. Hän oli myös laskenut tarkkaan tiilet ja laastinkulutuksen, sillä yli ei jäänyt yhtään. Tämän jälkeen hän rappasi seinän ja laittoi vielä päälle tasoitteen. Sen hän maalasi vähintään kolmeen kertaan, niin siisti se oli. Lopuksi hän putsasi jälkensä, mikä oli toki epäuskottava kohta, koska yksikään rakennusmies koko maailmanhistorian aikana ei vielä ole sellaista tehnyt. Mutta tämäpä teki, ja vielä niin siistiksi, että siellä olisi voinut syödä lattialta.

Jotkut ne vaan osaavat!
*
Itselläni on nyt mennyt yhden halvatun pihagrillin muuraamiseen kolme vuotta. Tiilikasa on sentään jo siirretty oikeaan paikkaan. Sokkelin tasoitteen laittaminen on kestänyt kuusi kuukautta, eikä alakerran katon tasoitetta ole maalattu vaikka se laitettiin jo kaksi vuotta sitten.

Jos minä olisin murhaaja, niin tällä tahdilla ruumis ehtisi maatua ennen kuin saisin sitä minkäänlaiseen piiloon. Kävisi niin, että siellä se lojuisi takapihalla, ja vaimo nalkuttaisi, että koska sinä oikein siirrät tuon pois tuosta, kamalan näköinen ja haisee ja mitä vieraatkin ajattelevat.

Siihen minä sanoisin, että älä nyt kulta rähjää, kyllä siihen silmä kohta tottuu.
*
Onneksi elämä ei ole pelkkää murhaa. Tässä numerossa, arvoisa lukija, rakennamme siltoja myös jouluun ja uuteen vuoteen, miesmarttoihin sekä tutustumme Tamin Turkuun.

Roope Lipasti,
Mobilen kausijulkaisujen päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti