Magenta Skycoden jäähyväiskeikat ovat iso tapaus Turussa.


19.12.2014 | Keikka

Paikallinen globaali underground

Jori Sjöroosissa kiteytyy paljon 2000-luvun turkulaisesta musiikkihistoriasta. Sjöroos nousi valtakunnan johtavaksi pop-tuottajaksi PMMP:n taustapiruna ja loi siinä sivussa upean soolouran Magenta Skycoden puitteissa. Taustahistoriasta löytyy monenlaista inspiroivaa pöhinää doom metallista goottipoppiin ja DJ-toimintaan. Ennen Fu-Tourist -vaihetta skenehemmot ja -hemmottaret muistavat Sjöroosin tehtailleen hyvätasoisia drum & bass -nauhoituksia.

Ei siis ihme, että Magenta Skycoden jäähyväiskeikat ovat iso tapaus Turussa. Logomo täyttyy kahteen otteeseen projektin bändiversiosta ja samalla myös turkulaiset kalenterit on pikku pakko kääntää uuteen aikakauteen. JS16:n ja Bomfunk MC:sin vanavedessä tehty kansallinen ja kansainvälinen läpimurto on nyt nähty ja on aika tehdä jotain uutta.

Sjöroosin uusi musiikillinen osoite on vielä epäselvä mutta varmaa on se, että toiminta jatkuu. Toinen 2000-luvun iso tekijä, Teemu Brunila, valitsi tiekseen biisitehtailun kansainvälisessä korporaatioympäristössä. Sjöroosin kohdalla tämä voisi myös olla toimiva reitti. Tai sitten toiminta vain jatkuu kuten ennenkin, paikallisina projekteina, jotka kuitenkin ennemmin tai myöhemmin puhuttelevat globaalia kuulijakuntaa 2010-luvun underground-hengessä. Tässä tarinassa on ajan henkeä enemmän kuin voisi ajatellakaan. (jn)

Magenta Skycode, Merci – Farewell. Logomo-teatteri lauantaina 20. joulukuuta klo 15:00 ja 20:00.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti