Kuva FC Interin ja Tepsin välisestä ottelusta Veritas Stadionilla 14. toukokuuta. Inter voitti 2-0.


29.05.2009 | Kesälehti - Matti Mäkelä

Pelataanko jalkapalloa kesälläkin?

Vanhan väittämän mukaan jalkapallon pelaamista hyvissä olosuhteissa pidetään Suomessa nynnyjen touhuna: pelaaminen on keskitetty kevään ja syksyn surkeisiin kenttä- ja sääoloihin, kun taas kesällä auringon paistaessa ja nurmien viheriöidessä kuningaspeliä ei pelata lainkaan. Väittämä on paljon käytetty, mutta ei ihan tarkkaan ottaen pidä paikkaansa, sanoo Suomen palloliiton Turun piirijohtaja Jouni Koivuniemi.

Jos väite ei pidä paikkaansa, niin miksi Turussa on tänäkin kesänä Veikkausliigassa kesäkuussa yli kolmen viikon ja elo-syyskuussa melkein kuukauden mittainen tauko?
”Veikkausliigassa on loppujen lopuksi kauden mittaan erittäin vähän taukoja ja nekin johtuvat pääosin erilaisista lajin arvoturnauksista ja niiden karsinnoista. Tuleva kesä on erityisen haasteellinen sen vuoksi, että kesäkuussa Ruotsissa pelataan alle 21-vuotiaitten nuorten EM-kisat ja elo-syyskuussa taas naisten EM-kisat Suomessa. Nuorten EM-kisoissa on mukana paljon Veikkausliigan pelaajia ja naisten EM-kisojen ajaksi kisastadionit Turussa, Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella on varattu Uefa:n käyttöön.”

Eli jalkapalloa pääsee siis katsomaan myös kesällä. Mihin kannattaisi panostaa?
”Veikkausliigan ja naisten EM-kisojen lisäksi täytyy tietysti muistaa Interin Mestarien liigan karsinnat heinäkuussa, ja se, että Ruotsiin ei ole sinnekään mahdoton matka kannustamaan pikkuhuuhkajia.”

Jollei Ruotsiin jaksa matkustaa, niin miksi naisten EM-kisat ovat pakollinen tapahtuma futisfanille?
”Kyseessä on kovimman tason kansainvälinen jalkapalloturnaus, joka Suomessa on koskaan toteutettu. Lisäksi naisillamme on aivan täydet menestymisen mahdollisuudet. Neljä vuotta sitten joukkueemme eteni aina välieriin saakka ja kaiken loksahtaessa kohdalleen vähintään siihen on mahdollisuudet nytkin.”

Milloin sinivalkoiset naisfutaajat sitten kirmaavat Kupittaa nurmelle?
”Riippuu vähän tuurista, nähdäänkö kotijoukkuetta Turussa. Suomi pelaa kaikki alkulohkon ottelunsa Olympiastadionilla, mutta mikäli joukkue voittaa oman lohkonsa, niin Suomi pelaa puolivälieränsä nimenomaan Turussa.”

Matti Mäkelä

Kainalojuttu:

STADION UUDISTUU

Naisten EM-kisojen ja muutoinkin viime vuosina Turussa kasvaneen jalkapalloinnostuksen vuoksi Veritas Stadionia laajennetaan parhaillaan yhteensä 1,6 miljoonaa euroa maksavan päätykatsomon verran. Kesäkuun lopussa käyttökunnossa olevan katsomonosan valmistumisen jälkeen stadionin istumapaikkakapasiteetti nousee yli kahdeksan tuhannen.
Toinen – tosin lyhytaikainen – uudistus Kupittaalla on se, että naisten EM-kisojen ajan Veritas Stadionia kutsutaan Turku Stadioniksi, koska Uefa:n sääntöjen mukaan kisastadioneilta poistetaan kaikki vanhat mainokset ja tuodaan kisajärjestäjien omat tilalle. (mm)

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti