Piirros: Ulriikka Lipasti


27.05.2011 | Kesälehti - Liisa Lundell

Turku tulee uniin

Mobile auttaa tulkitsemaan kesäiset ja turkulaiset unet.

Tamara Maunonen on unien tulkitsija, selvänäkijä, kaukoparantaja ja kirjailija.  Hänen teoksensa Suuri unikirja antaa 10 650 selitystä uneksittaville asioille. Kesästä uneksiminen tarkoittaa simppelisti sitä, että elämä helpottuu monella tapaa. Kannattaa kuitenkin tsekata yksityiskohdat.

Puskeeko Turun miljöö mieleen öisin? Suuri ja tuntematon kaupunki unessa tarkoittaa muuttoa ulkomaille ennen keski-ikää. Ennestään tuttu kaupunki unessa taas lupaa turvallista elämää.

Kesätyöt voivat kummitella unissakin. Kausiluonteisen työn näkeminen unessa tietää heikkoa toimeentuloa. Ei kovin yllättävää.

Joen näkeminen ennustaa pitkää matkaa. Jos joen suvanto näkyy tyynenä ja kirkkaana, sinua odottaa onnellinen avioliitto. Jos soudat jokivenettä itse, erkaannut ystävästä. Jos taas pidät perää, teet tärkeän päätöksen vastustuksesta huolimatta. Turun jokilaivoista ei löydy tulkintaa.

Näkyykö unessa täpötäysi baari? Silloin kannattaa karsia kaveripiiriä, sillä joku tuttava aikoo vahingoittaa uneksijaa. Kesäinen terassi sen sijaan ounastelee viatonta ihastumista.

Keskiaikaiset markkinat järjestetään taas heinäkuussa. Keskiajasta unta näkevä ei hyväksy uudistuksia ympäristössään. Konsertti unessa tarkoittaa, että näkijä saa kokea ilon ja hyvän olon. Teatteri taas viestii, ettei saa jättää asioita toisten hoidettavaksi. Laituri unessa tarkoittaa sukulaisten apuun turvautumisesta. Down By The Laiturista ei sanota mitään.

Linna unessa lupaa ikäviä uutisia nuoremmasta ystävästäsi. Jos uneensa voi vaikuttaa, kannattaa vain hengailla linnan pihalla: silloin on vain liikarasittunut.

Piknikistä uneksiva haluaa päästä maaseudun rauhaan tai suunnittelee huviretkeä.

Heila unessa tarkoittaa sitä mitä valveillakin: tiedossa on hauskaa seuraa.

Eläinkunta ennustaa

Erilaiset ötökät povaavat vaikka mitä. Perhonen enteilee sitä, että vapaa-aikaas piristää leppoisten ihmisten synnyttämä mutkaton tunnelma. Jos näet lentävän perhosen, turhat rahamenot tulevat kiusaamaan sinua. Jep, kuulostaa kesältä. Valkoinen perhonen tarkoittaa matkalle lähtöä, värikäs perhonen sitä, että olet viettelijä. Katso tarkkaan, sillä kaaliperhonen symboloi hetkellistä iloa.

Hyttynen unessa kehottaa välttämään henkilöitä, jotka pääsevät liian lähelle sinua.

Kärpänen tarkoittaa kiusanteon kohteena olemista. Jos kärpäsen tappaa unessa, selviää kunnialla epämiellyttävien asioiden selvittelystä.

Varovasti joutsenen kanssa. Sen näkeminen enteilee kuoleman viestiä. Kannattaa keskittyä haaveilemaan Suomen joutsenesta, sillä purjevene unessa merkitsee sitä, että olet ottanut suunnan elämällesi muita kuulematta.

Pulu on sovinnon ja yhteisymmärryksen symboli. Näkeehän sen yhteisymmärryksen määrän kauppatorillakin.

Mansikoista kuumetta, pirtusta terveyttä

Ruokien merkitys unessa voi olla hämmentävä.

Jäätelö unessa paljastaa, että kaipaat osaksesi hellyyttä. Jos syöt jäätelöä, et saa vastakaikua ihastukseltasi.

Jos popsit mansikoita, tulet kärsimään kuumeesta. Jos syöt herneitä, sinulla on hyviä tuttavia. Herneen palot kertovat halvasta herkuttelusta silloin, kun joudut tarjoilemaan jotain vieraille. Mutta mikäs vika halvassa herkuttelussa?

Pirtupulloa unessa ei kannata hätkähtää: on hyvän terveyden vertauskuva.

Peruna on pettymyksillä ladattu. Perina yksinään unessa tarkoittaa, että tulet pettymään johonkin ihmiseen.  Jos syöt perunoita, olet tympääntynyt tämänhetkiseen olotilaasi. Sillistä uneksiminen taas kertoo, että elät todellista arkipäivää.

Rento mökkielämä

Puhtaassa vedessä uiminen tietää hyvää, sameassa uiminen sairautta. Uimaranta taas ennustaa kevytmielistä hauskaa seuraa.

Juhannuskokko unessa tarkoittaa, että suuren rakkauden tapaamista.  Jos tanssit juhannusunessasi, sinut halutaan todistajaksi oikeuteen.

Juhannusviinan nauttiminen enteilee myrskyä tai toisen tulkinnan mukaan lupailee vatsavaivojen parantumista.

Mitä värikkäämpiä kukkia unessa poimii, sitä parempaa on tiedossa. Valkoiset kukat tuovat murhetta.

Jos uneksii rusketuksesta, ei ole ehkä päässyt ruskettumaan valveillaoloaikana. Unessa ruskettuminen  tietää nimittäin myöhästynyttä kesälomaa. Vaihtoehtoisesti  voi joutua työskentelemään ulkotiloissa. Helleaalto unessa viestii halusta lähteä lomarannoille, jonne ei oikeasti ole mahdollisuutta lähteä. Helleasu unessa povaa nousukautta kesä–heinäkuun vaihteessa.

Saari merkitsee rauhallisuutta ja onnellisuutta mökki sitä, että vanhuuden päivät ovat turvatut. Jos mökille vielä vie kaunis polku, luvassa on onnellista ja seesteistä aikaa. Mainiota! Sauna unessa ennustaa hyvää oloa ja lomaa. Epäsiisti saunakamari vihjaa, että joudut juoppoon seuraan. Siisti kamari taas enteilee, että ystävät vierailevat luonasi. Järvenrantasauna unessa kertoo, että sinulla on kadehtijoita.

Entä jos mökki-ilta jatkuu kurjana? Ei huolta: Jos joku hukkuu mereen, kaverisi lähtee matkalle. Jos joku hukkuu järveen, saat uusia naapureita. Kaivoon hukkunut sen sijaan kuvastaa epäsopua naapureiden välillä.

Liisa Lundell

Unikeonpäivää vietetään keskiviikkona 27.7.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti