Roope Lipasti


10.12.2021 | Talvilehti - pääkirjoitus

Pieni maisemanvaihdos

Löysin hienon uuden matkakohteen. Se on hyvien kulkuyhteyksien varrella, eikä matkustamiseen mene kauan. Paluu, joka usein matkoilla on se raskain osuus, on yhtä helppo kuin menokin. Majoitus oli erinomainen, hotelli upouusi, mutta siinä oli myös menneen ajan charmia. Kun maksoi hieman ylimääräistä, sai hyvät näkymät ja enemmän tilaa.

Itse kaupunki oli kiitettävä. Toki syksy ei ole paras hetki matkustaa sinne, kun on pimeää ja tuppaa satelemaan, mutta sama se on joka puolella. Kaikki kaupungit ovat kesäkaupunkeja.

Yhtä kaikki kohde oli kompakti, nätti ja kulttuuriakin oli tarjolla vaikka kuinka paljon muutaman kilometrin säteellä. Ravintoloista ei ollut pula.

Aiemmin en ollutkaan yöpynyt kyseisen kaupungin hotelleissa, mutta nyt kun sen (keskeneräisen) torin kylkeen oli pykätty kokonaan uusi ja arkkitehtonisestikin varsin onnistunut hotellirakennus, niin ajattelin, että miksipä ei. Suosittelen lämpimästi!
*
Ei aina nimittäin tarvitse mennä ulkomaille tai edes pääkaupunkiin saakka. Pienen irtioton voi tehdä ihan lähelläkin. Tuttu Turku näyttäytyy vähän erilaisena kun sitä katselee vuorokauden verran hotellin ikkunasta ja könyää alas valmiille aamiaiselle sen sijaan, että suuntaisi keittiöönsä. Kuinka on: kävisikö pieni joululoma tai pitkä viikonloppu Aurajoen lähellä? Kenties uudenvuodenrakettien ihailu Börsin kattoravintolasta?

Luulenpa, että menen vielä toistekin lyhytlomalle tähän viehättävään lähikaupunkiin. Kokeilkaa tekin!

Roope Lipasti,
Turun Ajan päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti