Tepsin hyökkääjä Mika Ääritalo viime kauden ottelussa MyPaa vastaan.
20.04.2007 | Jalkapallo

Pitkä kuiva kausi

Kun TPS vuonna 1975 juhli jalkapallomestaruutta Kekkonen oli presidentti, tv-kanavia kaksi, Neuvostoliitto voimissaan ja edes punkista kukaan ei ollut vielä edes kuullut. Vuosikymmenten vieriessä niin presidentit kuin musiikkityylitkin ovat vaihtuneet, Neuvostoliitto on kadonnut historian hämärään ja maatamme on siunattu digitelevisiolla. Oikeastaan näiden 32 vuoden aikana pysyvyyttä on edustanut ainoastaan turkulaisen jalkapallon kultamitalittomuus.

Toki vanhaan pääkaupunkiin on kannettu muutamia cup-pokaaleja ja joitakin himmeämpiä mitaleja, mutta jokainen turkulainen tunnustanee, että Aurajoen rannalla kaivataan mestaruutta jo kipeästi.

Uuden kauden alkaessa asiat eivät yllättäen näytäkään aivan toivottomilta. Interin menestys liigacupissa antaa odottaa enemmän kuin viime kauden päätteeksi olisi uskottu. Reilusti sekä valmentaja- että pelaajapuolelle satsannut TPS puolestaan lähtee kauteen koko liigan suurimmalla budjetilla, joten mestaruuden täytyy olla joukkueelle ainakin tavoite. (mm)

Veikkausliigan turkulaisjoukkueiden ensimmäiset kotiottelut su 22. huhtikuuta klo 18:00 (TPS – IFK Mariehamn) ja to 26. huhtikuuta klo 18:30 (FC Inter – VPS). Molemmat ottelut pelataan Veritas-stadionilla.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti