Vuoden Turku Jazz -artisti Mika Kallio esiintyy Vimman free-konserttisarjassa 16.3. Kallio Slaaki -kokoonpanonsa kanssa.
09.03.2012 | Festivaali

Uutiset ja jazz

Jazzmuusikoita koskevan huumorin ja sutkautusten määrä maailmassa on lähinnä ääretön. Jos ette usko, kysykää vaikka Reiskalta. Tai Trio Erektukselta.

Jazzpiirien vähemmän vitsikkäällä puolella Turku Jazz yrittää pysyä puolivakavalla joskaan ei aina totisella linjalla artistilinjauksissaan. Vuoden 2012 antiin mahtuu niin Markku Aron (kyllä, juuri se "Jestas sentään" -heppu) yllätyskeikka Pentti Lasasen swingpumpun vieraana Logomossa kuin Axl Smithin soulrap-sessio Marinassa. Free-tööttäykset kuullaan tällä kertaa Vimmassa.

All fine and dandy, sanoisi Lontoon kieltä taitava. Mutta missä on tapahtuman selkeä linja, missä muuallekin kuin asianharrastajiin pureva ohjelmarakentelu? Miten kuvailisit tätä tapahtumaa yhdellä lauseella? "Se on niinku jatsii hei" ei nyt riitä.

Ehkä kyse on vuoden 2011 jälkipoltoista. Minkkistoolat ovat kadonneet katsomoista eikä pelkkä hype tuo ketään lehtereille. Nähtäväksi jää miten uudet ja vanhat tapahtumat haasteesta selviävät. (jn)

Turku Jazz 15.-18.3. – useita esityspaikkoja. Koko ohjelma, ks. linkki ohessa.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti