Kuvaaja: Timo Jakonen


04.09.2020 | Syyslehti - Ystäväkirja

Pyöräily Turussa merkitsee Timo Furuholmille vapautta ja onnellisuutta

FC Interin kapteeni Timo Furuholm muutti Turkuun teini-ikäisenä jalkapallon takia. Hyökkääjä liikkuu kaupungissa kilpapyörällään ja viettää luonnollisesti paljon aikaa Kupittaan suunnalla. Syksyllä tutuksi tulee myös Turun yliopiston kampus miehen aloitettua sosiaalitieteiden opinnot.

Suhteeni Turkuun:

Muutin Turkuun Porista vuonna 2005. Tällöin olin 17-vuotias. Tulin kaupunkiin pelatakseni Interissä ja käymään lukiota. Lukiosta tosin valmistuin vasta hetki sitten. Turusta kasvoi minulle koti, jossa on paljon ystäviä. Kasvoin täällä pojasta mieheksi. Olen myös asunut kaupungissa monessa eri paikassa.

Tärkein katuni:

Asuin ennen Rauhankadun ja Koulukadun kulmassa. Rauhankatu on hienon näköinen ja toi aina hyvän fiiliksen kävellessäni sitä pitkin treeneihin. Kadulla on myös hyvä asfaltti pyöräillä. Jäin tosin myös samaisella kadulla kerran pyörällä auton alle. Poljen läpi vuoden, ja minulle on kasvanut oikeastaan inhotus autolla ajamiseen ja liikenteessä odottamiseen. Pyöräily merkitsee minulle vapautta ja onnellisuutta. Sillä pääsee joka paikkaan nopeasti. Polkupyöräni on Pelago, jota olen rakennellut itse.
Suosikkiturkulainen: Kaksi henkilöä, joita fanitan suuresti, ovat Lukas Hradecký ja Li Andersson. Runosmäen poika Lukas ja Li jakavat molemmat hyvää fiilistä ympärilleen. Vaikka molemmilla on haastava työ, eivät he tee siitä liian vakavaa.

Ensimmäinen muistoni Turussa:

Tulimme Porista luokkaretkelle Turkuun ja kävimme Kupittaan liikennepuistossa. Jo bussilla Turkuun saapuessamme kiinnitin huomioni valtavaan Manhattanin kauppakeskuksen kylttiin. Se jäi mieleen.

Suosikkiherkkuni Turussa:

Rautatiepuiston kioski Thai in Town. Syön pääosin kotona kanaa ja riisiä sekä puuroa, joten ulkona syödessä Massaman Curry tai Satay Tofu maistuu.

Kaunein luontokohde Turussa:

Ruissalo on ehdoton. Tykkään myös Vaarniemen laavusta Turun ja Kaarinan rajalla Katariinanlaaksossa. Pitkien portaiden päässä sijaitsevalla kalliolla on oma tunnelmansa, ja laavulla voi grillata.

Minut löytää usein:

Kupittaalta ja Turun pääkirjastolta. Nykyään myös Turun yliopistolta, jonne pääsin opiskelemaan sosiaalitieteitä.

Öisessä Turussa suuntaan:

Dynamoon, jos menen yökerhoon. Kaverien kanssa istuttaessa iltaa suuntaamme Porttiin. Kesäisin jokilaivat ovat kiva paikka. Pääsen käymään työni takia ulkona harvoin, mutta pidän hyvänä asiana käydä välillä virkistäytymässä.

Turkuun saapuville vieraille esittelen:

Riippuu, kuka on vieraana. Seikkailupuisto Kupittaalla sopii lapsiperheille. Kesäiltana jokiranta on taas kaikkien mieleen. Ulkopaikkakuntalaiset kaverit kokevat, että paikassa on keskieurooppalainen fiilis.

Jos minulla olisi enemmän aikaa:

Haluaisin pyöräillä useammin kilpapyörälläni esimerkiksi Kakskerran lenkkiä.

Haastattelu: Ina Virtanen
Kuva: Timo Jakonen

Ystäväkirja on Turun Ajan haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti