No Shame soittaa Klubin R'n'P Festival -illassa.


08.01.2010 | Keikat

Sota sotaa vastaan

"Levyn teema on sota. Arkipäivän sota, jota käydään keittiöissämme ja työpaikoillamme joka päivä. Sota, johon vallitseva kapitalistinen systeemi meidät ajaa. Systeemi, jossa ihmisen osaksi jää kuluttaja tai orja. Systeemi, joka nielee sisäänsä myös sitä vastustavat pyrkimykset (kuten tämän levyn)".

Pauhaako tuossa Agit Prop levynjulkistajaisissaan vuonna 1974 vai paukutetaanko tekstissä tieteellisen marxismin oppeja pioneerien päähän Sirola-opistossa?

Sokkotestissä menisi vaikeaksi, mutta tässä ja nyt kyse on No Shamen uuden albumin "Ironing Day" tiedotteesta, jossa systeemiä vastaan käydään 2010-luvulle muokatuin radikaaliopein. Väärä tietoisuus vallitsee ja riisto saa kyytiä siinä tiuhat punk-kompitkin.

Vanhakantaisuudestaan huolimatta Sampsa Sarparannan paatos on myös nykypäivää. VATAK-toimintaryhmässä vasemmisto rakentaa jo itselleen uutta esteettis-taiteellista uskottavuutta kulttuuripiirien sympatiaa hakien.

Ehkä väriä tunnustava No Shame on osa rintamaa, ehkä ei. Lähtötilanteessa 1970-luvulla suomalainen punk oli joka tapauksessa 90% poliittisesti sitoutumaton skene. (jn)

R'n'P Festival. No Shame, Masshysteri (SWE), Abduktio, Moses Hazy, Relentless – Klubi 9. tammikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti