Sabina Zweiacker on pelimusiikkikonsertin laulusolisti.


21.03.2014 | Konsertti

Super Mario konserttitalolla

“Jos pelikoneilla ja modernilla teknologialla olisi todellista vaikutusta elämäämme, me kaikki kuuntelisimme nyt monotonista ja simppeliä elektronista musiikkia”, oli teknopiirejä öhötyttänyt lentävä lause 1990-luvulla. Nyt sama viisaus uhkaa iskeä uudemman kerran kasvoille, sillä Turun filharmonikkojen kevätpirtaan istuvat videopelien tunnusmusiikit. Konsepti tuodaan paikalle Ruotsista, jossa Super Marion ja sinfoniaorkesterien epäpyhä allianssi on täyttänyt katsomoja jo vajaat kymmenen vuotta.

Score-konseptin luoneet populaarikulttuuriluennoitsija Orvar Säfström ja säveltäjä Magnus Johansson ovat nörttiläksynsä lukeneet, sillä konsertin teemaan kuuluvat Supen Marion ohella muutkin wieniläisklassiset inspiraationlähteet kuten Sonic the Hedgehog, Final Fantasy, Journey, The Legend of Zelda ja Skyrim. Söfström toimii myös poikkitaiteellisen illan juontajana, Esa Heikkilän toimiessa kapellimestarina. Illan solistina kuullaan Sabina Zweiackeria. Turun jälkeen Score jatkaa taivaltaan Amsterdamissa.

Riemukasta ennakkoluulottomuutta vaiko puuduttavaa 90-lukulaista postmodernismia? Luultavasti molempia. Turun Filharmonisella orkesterilla joka tapauksessa on kiitettävän reflektiivinen kausi menossa spesiaali-iltojensa muodossa. (jn)

SCORE! Music from videogames. Turun konserttitalo torstaina ja lauantaina 19. & 22. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti