12.06.2020 | Kesälehti - pääkirjoitus

Tee-se-itse -kesä

Kun kesä on enemmän tai vähemmän peruutettu, on tullut aika järjestää tarvittava viihdyke itse.

Festarit. Festareille ei tänä vuonna pääse, mutta samantapaiseen fiilikseen yltää takapihallakin. Teltta pystyyn ja sinne laatikollinen olutta. Aina kun avaa uuden tölkin, käy samalla heittämässä naapurin puolelle kympin + panttimaksun. Nurmikolle saavi jossa käy tarpeillaan. Spotifyhin voi lisäksi laittaa unelmien soittolistan mutta ei sitten kuitenkaan kuuntele sitä, koska keskittyy niihin oluihin.

Ulkomaat. Ei tarvitse ajaa kuin Korppooseen, niin kukaan ei enää puhu suomea. Mikäli ajaa vielä kauemmas ulkosaaristoon, pääsee luksuslomalle, joka tosin on vähän varakkaammille tarkoitettu: kun ostaa kyläkaupasta juuston ja makkarapaketin, ne maksavat yhteensä noin 14 000 euroa.

Kesäterassit. Ei huolta! Koska ei kuitenkaan ole koko karanteeniaikana käynyt suihkussa, turvaväli on helppo pitää.

Turvavälit. Tänä kesänä riittää, että yskäisee niin ihmiset hoitavat turvavälin puolestasi.

Biitsi. Tuskinpa sinne muutenkaan tarkenisi, sitä paitsi sinilevä on myrkyllistä.

Urheilutapahtumat. Voi lohduttautua vaikkapa sillä, että kerrankin sekä TPS:n että Interin matsit ovat loppuunmyytyjä, kun ei niihin voida ottaa kovin monta ihmistä.

Museot. Kun on kökkinyt kaksi kuukautta sängyn alla, katiskanäyttely Suomen esihistoriasta alkaa tuntua ihan kelpo ajanvietteeltä.

Ravintolat. Täysin riippumatta siitä, millaista ravintolan ruoka on, se on joka tapauksessa ihan helkutisti parempaa kuin ne makaronipöperöt, joita on tehnyt viisi kertaa päivässä maaliskusta saakka.
*
Eli Bon Appetit ja kaikesta huolimatta oikein mukavaa ja rentouttavaa kesää!

Roope Lipasti,
Turun Ajan päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti