Jimi Tenor saapuu vieraaksi DJ Piitun vetämälle Jazzin syvempi olemus -klubille.
06.02.2015 | Klubi

Tenorin Jimppa tässä terve, olemmeko tavanneet?

Jimi Tenorin voisi luokitella 90-lukulaiseksi jäänteeksi melko helposti. Teknohuuma ja postmoderni tyylikikkailu ovat tässä ja nyt passé kuin TPS:n lätkäkunnia. 2010-luku vaatii uudenlaista osaamista. Vanhat vitsit eivät juurikaan enää naurata. Saati saa vaihtoehtolehdistön nuoria skribenttejä valuttamaan hunajaa viisikymppisen euro-Liberacen päälle.

Tyylilleen uskollisena Tenor näyttäisi pystyvän ottamaan haasteen vastaan. Etenkin afrobeat-legenda Tony Allenin kanssa viritelty yhteistyö näytti uutta puolta Tenorin osaamisessa. Pelkän taidejazzpastissin sijaan mies alkoi löytää menneen, tulevan ja tuntemattoman ajankauden musiikeista uutta luovaa näköalaa. Hipsterisanakirjoissa tätä luovaa käännöstä kutsutaan yleensä metamodernin ajatustavan omaksumiseksi.

Pikku-Torressa Tenor saa tukea alan luottomiehiltä. DJ Piitu on turkulaisen klubiskenen legendoja jo Hyperdelic Housersien ajoilta ja yksi kaupungin ensimmäisiä hiphop-friikkejä. Mies tunnetaan myös äänikollaasien ja outsider artin vankkumattomana ihailijana. (jn)

Jazzin syvempi olemus -klubi: Jimi Tenor, DJ Piitu – Pikku-Torre 6. helmikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti