Captain Beefheart -promokuva vuodelta 1982.
04.03.2011 | Klubi

Trooppinen Hot Dog Yö

Vain harva artisti on vaikuttanut vaihtoehtoisen rockin kehitykseen yhden miehen panoksella niin merkittävästi kuin joulun alla menehtynyt Captain Beefheart.

Ilman Beefheartia no wave, taidemusiikkiin sekoittunut blues tai surrealistinen tajunnanvirta rocksanoituksissa eivät välttämättä olisi nykyisen kaltaisia sisällöiltään. Frank Zappa piti Don Van Vlietia (1941-2010) henkilökohtaisena neronaan. Suomessakin pihvisydämen vaikutus yltää Tuomari Nurmion ja Sielun veljien ankarimpiin töihin saakka.

Lieneekin siis vain kohtuullista, että Beefheartia muistetaan tribuutilla myös Turussa. Dyniksessä DJ-tiskin takana ovat ovat ilmeisistä syistä Kauko Röyhkä ja vähemmän ilmeisistä syistä Tero-Petri. Kaksintaistelu Trout Mask Replican ja Shiny Beastin yleisen parhauden välillä voi alkaa. (jn)

A Tropical Hot Dog Night! A celebration of the life and music of Captain Beefheart. DJ:t Kauko Röyhkä, Nocturne alias Tero-Petri Suovanen & Fog + filmimateriaalia (vapaa pääsy). Dynamo keskiviikkona 9. maaliskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti