Lotta Svartsjön vokaalien ympärille kasattu Tears Apart on omimmillaan luoviessaan nykymuotoisen soulin ja funkin maisemissa. Kuvassa kameran linssin toisella puolella on saksofonisti Petri Viitala.


04.04.2014 | Keikka

Turku-Åbo All Stars

Harva tulokasbändi pystyy lyömään tiskiin sellaista CV:tä kun Tears Apart pystyy. Bändin taustahistoriasta löytyy turkurockin koko kerma Suurlähettiläistä I´Deesiin ja Limonadi Elohopeaan. Motoa, Lowely Wormia ja turhan pienelle huomiolle jäänyttä triphop-vuosien Boy Novicea unohtamatta. Osaamisesta ja musiikillisesta laaja-alaisuudesta projektin onnistuminen ei jää kiinni.

Lotta Svartsjön vokaalien ympärille kasattu uusiobändi on omimmillaan luoviessaan nykymuotoisen soulin ja funkin maisemissa. Ultramustia amerikkalaisia ei kuitenkaan edes yritetä olla, Tears Apartin oma ääni löytyy parhaiten englantilaisten ja pohjoismaisten esimerkkien kautta suodatettuna. Siinä sivussa tyylikkäästi popahtava materiaali omaa huomattavaa radiopotentiaalia.

Kevään kunniaksi julkaistavaa esikoisalbumia hiottiin materiaalin ja yhteissoiton osalta pitkään. Se kuuluu lopputuloksessa. Äänimaailman osalta tyylipisteet ovat erinomaiset ja bändi soittaa studio-olosuhteissa vapautuneen keskittyneesti. Projektille annettu rajoittamaton aika kuuluu lopputuloksessa hyvin positiivisella tavalla. (jn)

Tears Apart -levynjulkkarikeikka, Monk perjantaina 4. huhtikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti