Tuomari Nurmio juhlistaa kolmekymmenvuotista uraansa Turusta alkavalla juhlakiertueella.
02.10.2009 | Keikka

Uudesta laulusta vanhoihin lauluihin

1970-luvun suomalaista tilinpäätöstä tehdessä on jaksettu ruoskia telaketjuratkaisuihin pyrkineiden taistolaisten tekemisiä ympäri ämpäri mutta ainakin yksi henkilöistä on loistanut pamfleteissa poissaolollaan.

Hän on vähemmistövasemmistolaisen Uusi laulu -lehden (vrt. "Uusi laululiike") päätoimittaja Hannu Nurmio, joka sittemmin on opittu tuntemaan myös Tuomari Nurmiona tai "dumarina", miten vaan. Tutut ihmiset kutsuvat häntä joka tapauksessa Handeksi.

Ehkä vaikenemisella on syynsä. Ehkä Nurmio on Taina Westin tavoin sukupolvensa selviytyjiä, henkilö joka onnistui taiteellaan rakentamaan uudenlaisen suhteen taustahistoriaansa ja selviytymään sitä kautta nykyhetkeen. Selvää ainakin on, että suoraa ideologista julistusta a la "Opi perusasiat" Nurmion tekeleistä on turha etsiä.

Kolmekymmenvuotista uraansa Nurmio juhlistaa Turusta alkavalla juhlakiertueella. Mukana ovat kaikki hitit ja meno takuuvarman kulmikasta kuten Suomen Captain Beefheartilta vain voi odottaa. Hatut päästä, tämä mies on massiivinen pala suomalaista kulttuurihistoriaa. (jn)

Tuomari Nurmio & Hunajaluut: 30 vuotta valoa kansalle! Turun konserttitalo perjantaina 2. lokakuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti