Anna Eriksson. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


09.12.2020 | Talvilehti - Ystäväkirja

Turku on musikaalitähti Anna Victoria Erikssonin toinen koti

Cabaret-musikaalin pääroolia esittävä näyttelijä Anna Victoria Eriksson on tutustunut Turkuun töiden kautta. Näytelmien tekstit painuvat mieleen kävelylenkeillä jokirantaa pitkin. Turusta on tullut Helsingin rinnalle toinen koti, jossa kaikki on sopivan lähellä.

Nimi: Anna Victoria Eriksson.
Ikä: 33 vuotta.
Ammatti: Näyttelijä. Oli kiinnitettynä Turun kaupunginteatteriin vuosina 2016-2018. Uusi kiinnitys alkoi syksyllä 2020. Esiintyy Cabaret-musikaalin pääroolissa Sally Bowelsina. Mukana myös Nokia-näytelmässä useassa eri roolissa.

Suhteeni Turkuun:

Se on lämmin. Valmistuin vuonna 2010 ja ensimmäinen työni oli Åbo Svenska Teaterin Les Misérables -musikaalissa. Turkuun on aina kiva palata. Siitä on tullut toinen kotikaupunkini, jossa on ystäviä ja kollegoita. Asun itse vakituisesti Helsingissä, mutta viikot Turussa.

Ensimmäinen muistoni Turussa:

Se liittyy teatteriin. Olin teininä perheeni kanssa Turussa 2000-luvun alussa katsomassa Rocky Horror Show -musikaalin Åbo Svenska Teaterissa. Tarinani näyttelijäksi on oikeastaan aika kliseinen, sillä se oli jo nuorena haaveammattini.

Tärkein katuni Turussa:

Kaunein kadunpätkä sijaitsee Aurasillan ja Tuomiokirkkosillan välissä. Mielikuvissani näen ihanan syyspäivän ja ruskan. On ihanaa, että Turussa pääsee kävellen joka paikkaan.

Suosikkiherkkuni Turussa:

Ravintoloista Tintå on kestosuosikkini. Toinen suosikkini on Turun kauppahalli. Siellä voi pohtia, mitä tekisi mieli syödä. Useimmiten valitsen joko sushia tai aasialaista ruokaa.

Suosikkiturkulaiseni:

Pekka Hyysalo, joka inspiroi positiivisuudellaan.

Kaunein luontokohde Turussa:

Tykkään tosi paljon kulkea jokirantaa pitkin Halistenkoskelle saakka ja palata sieltä takaisin. Toinen mukava paikka on Urheilupuisto. Näyttelijän työn takia minulla on vapaa-aikaa yleensä keskellä päivää sekä viikon ainoana vapaapäivänä sunnuntaisin. Kun kävelen ulkona, käyn näytelmän repliikkejä ja tekstiä läpi mielessäni.

Minut löytää usein Turussa:

Kaupunginteatterin näyttämöltä, lämpiöstä tai pukuhuoneesta, jonka jaan Minna Hämäläisen kanssa. Lisäksi vietän aikaa teatterin yhteydessä olevassa Ravintola Kivessä.

Öisessä Turussa suuntaan:

Rica Bar on tosi kiva ja kotoisa paikka. Se on myös tyylikäs ja suhteellisen uusi. Toinen mukava, olohuonemainen paikka on Bar Alvar.

Turkuun saapuville vieraille esittelen:

Ensimmäiseksi teatterin, jokirannan ja Tuomiokirkon. Sen jälkeen voimme juoda päiväkahvit Café Artissa, minkä jälkeen vierailemme Turun taidemuseossa. Rakennus on jo itsessään niin hieno ulkoa. Jos vielä jaksamme, voimme suunnata kävelylle Kakolan ympäristöön.

Jos minulla olisi enemmän aikaa:

Menisin saaristoon, ehkä Seilissä käymään. Haluaisin myös hemmotella itseäni Naantalin kylpylässä ja kokeilla jotain saunalla varustettua talviuintipaikkaa.

Haastattelu: Ina Virtanen
Kuvat: Timo Jakonen

Ystäväkirja on Turun Ajan haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti