28.05.2004 | teksti anna eloaho

turun ytimeen

Amerikan New York ei suinkaan ole maailman suurin kaupunki. Se on asukasmääränsä puolesta vasta viidestoista. Ikänsä puolesta se ei pärjää edes Turulle, jonka kakusta puhaltuu tänä vuonna 775 kynttilää.

Turku ei ole New York. Valtavan puiston sijaan sen keskellä on tori. Turussa etäisyys on lyhyt vaikka usein pitkältä tuntuukin. Seuraa tarina miehestä, joka tuli teatterisillalla koiransa kanssa vastaan: Mies kysyi tietä Turun keskustaan. Varmistuttuani että hän tarkoitti keskustalla toria neuvoin kävelemään sata metriä joen vartta, kääntymään Aurakatua vasempaan ja jatkamaan matkaa vielä toiset sata metriä. Jäin tarkkailemaan parin etenemistä, kunnes tihentynyt sade ja raatihuoneen kulma katkaisivat näköyhteyden. Täyttä varmuutta keskipisteen saavuttamisesta en koskaan saanut. En myöskään kesälehteen lupaamaani tarinaa miehestä, joka löysi Turun keskipisteen. Onnistuin kertomaan lähinnä vain pisteitä määrittävästä maailmankuvastani.

Siitä, liittyvätkö nämä asiat toisiinsa, ei minulla ole aivan selvää käsitystä. Joka tapauksessa, kädessänne oleva lehti liittyy oleellisesti sekä Turkuun, kesään että keskustaan. Mobile sisältää tiedot kaupungin menoista, teattereista ja muista kesätapauksista sekä historiaa ja viihdettä sopivaksi katsotussa suhteessa.

Hyvää kesää Turku. •

Anna Eloaho, päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti