Pentti Dassum soittaa noisea legendaarisella TVO:lla paikasta kertovassa dokumentissa. (Kuvakaappaus elokuvasta, kuvaaja Jussi Toppari)


02.12.2011 | Muu tapahtuma

TVO-dokumentti ensi-illassa

TVO palveli Turun yliopiston varsinaissuomalaisena osakuntana aluetta vuosien 1956-2010 välisen ajan. Tänä aikana se ehti muodostua kulttuuritilana kansalliseksi legendaksi. TVO:n piskuisissa tiloissa osaamistaan ovat esitelleet kaikki aikansa kärkinimet Hortto Kaalosta Terveisiin Käsiin ja Reverend Bizarreen.

Vuonna 2011 Rehtorinpellonkadun alkuperäisestä tilasta ei ole jäljellä kuin Taideakatemian piirissä syntynyt dokumentti. Hyvä että edes se, sillä tämän tason kulttuuriskandaalia ei pidä jättää huomioimatta kaikissa muodoissa. Kulttuuritilasta pyöräsuojaksi – ei ihan kulttuuripääkaupungin agendan mukaista toimintaa.

Lauantai on suuri dokumenttipäivä Turussa. Ennen TVO:n dokumentin ensi-iltaa korttelin päässä Puutarhakadulla on mahdollista tutustua suomalaisen black metallin ja noise-skenen filmatisointeihin. Toivottavasti kaikki ehtivät kaikkiin näytöksiin, tässä saattaa olla kehitteillä uusi alakulttuurinen hitti menetettyjen asemien tilalle. (jn)

TVO-dokumenttielokuvan ensi-iltatilaisuus, ML Media Liv AB (eli vanha elokuvateatteri Domino) lauantaina 3. joulukuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti