27.02.2009 | Kevätlehti - Roope Lipasti

Vain odottaminen on tärkeää

Kevät on aikuisten joulu. On valoa, pikkuhiljaa myös lämpöä. Joka sekunti mennään kohti kesää, jokilaivat ja ihmiset heräävät eloon. Ensin häipyy pipo ja pian jo naisetkin alkavat pukeutua paljastaviin vaatteisiin ihan vain itseään varten.

Tietenkin jos katsoisi ympärilleen huomaisi, että oikeasti keväällä maa on ankean näköinen, Aurajoki tavallistakin ruskeampi ja ilma kylmä, mutta koska seuraava vuodenaika on kesä, se ei haittaa.

Kevään idea onkin haaveilla kesästä. Kevät on se vuodenaika, jolloin ei vielä ole satanut neljää kesälomaviikkoa putkeen. Keväällä lomareissu ei vielä ole osoittautunut toisenlaiseksi kuin mitä esite lupasi. Keväällä Madonna ja muut festariesiintyjät eivät ole vielä peruneet Suomeen tuloaan ja mökillä puuhailu tuntuu virkistävältä ajatukselta.

Kevät todistaa vuodesta toiseen sen, että asioiden odottaminen ja niistä haaveilu ovat paljon tärkeämpiä kuin niiden haaveiden saavuttaminen. Kevät sekoittaa pään paremmin kuin keskiolut – tai muuten ainakaan on vaikea ymmärtää sitä riemua, jonka ihmiset kokevat nähdessään keltaisten rikkaruohojen ilmestyvän tienpientareille.

Mobilen kaikkien aikojen ensimmäisessä kevätlehdessä ihmetellään tätä riemastuttavaa vuodenaikaa muun muassa urheilun, raamatullisen ruuan, murrevonkauksen ja keväisen kaupunkikylvön parissa. Ai niin: kannattaa myös tutustua ennenkuulumattoman riettaaseen porno-osioomme, jossa kerromme, mistä puusta löytyvät kaupungin kovimmat panomiehet ja –naiset.

Roope Lipasti,
Mobilen kevätlehden päätoimittaja

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti