Samppalinnan kesäteatterissa pyörii Naimakaupat Vegasissa, mukana mm. Antti Lang. (Kuvaaja: Mika Nurmi)
01.06.2018 | Kesälehti - Roope Lipasti

Väliaika: kahvia ja pullaa!

Kesäteattereihin kuuluu kohellus ja komedia sekä hahmot jotka tunnemme – savolainen koomikko, lortahtava nainen, idiootti mies, presidentin pikavisiitti, erilaisten vähemmistöjen halventaminen ja mitä niitä nyt on. Ennen kaikkea kesäteatteriin kuuluu rentous, moni on ottanut muutaman kaljan ja iltakin yleensä jatkuu aplodien jälkeen kohti Turun syntistä yöelämää.

Mutta mitä tarjotaan tänä kesänä väliajalla? Entä miksi kesäteatteri ylipäänsä on mahtava keksintö?

Linnateatteri

Mitä: Linnanneidot. Komedia naisvankilasta. Selleissä Jenni Banerjee, Maija Andersson ja Miika Laakso. Bonuksena pakopaketti eli mahdollisuus päästä tutustumaan lääninvankilaan ennen esitystä.

Missä Vanhan Kivipainon pihalla teltassa, Linnankatu 31

Milloin: 6.6.- 11.8.

Väliajalla:  Etukäteen tilattuna tarjolla on kolme menua jälkiruokineen ja salaatteineen: hernekeittoa prässätyllä porsaankyljellä, häränrintaburgeri tai grillattua naudankuvetta. Ja tietenkin juomia.

Kesäteatterin tekeminen on kivaa, koska…

…siinä yhdistyy kaikki elementit, joista me nautimme: kuuma kesä, grilliherkut, kylmä juoma ja komedia, jonka voisi katsoa uudestaan ja uudestaan..- Henni

Turun kesäteatteri

Mitä: Taikuri Oz. Klassikkotarina Dorothystä, Peltimiehestä, Variksenpelätistä ja pelokkaasta leijonasta.  Tom Petäjän ohjaamassa lastennäytelmässä nähdään mm. Maiju-Riina Huttunen, Elviira Kujala Peltinen, Thomas Dellinger ja Samu Loijas.

Missä: Vartiovuorella, Käsityöläismuseon vieressä.

Milloin 12.6.-11.8.

Väliajalla: Lasten suut laitetaan makeaksi mm. jäätelöllä, karkkipussilla ja limupullolla. Aikuisempaan makuun sopii kahvi + pulla -combo ja kaikille maistuu viime kesien hittituote – grillimakkara suoraan grillistä!

Kesäteatterin tekeminen on kivaa, koska…

…kesää on ihan parasta viettää yhdessä toimien ja tehden, innostua ja innostaa taas uusia ihmisiä mukaan teatterin pariin! – Marcus

Samppalinnan kesäteatteri

Mitä: Naimakaupat Vegasissa. Samannimiseen elokuvaan perustuva musikaali on komedia nuoresta pariskunnasta, joka päättää lähteä Las Vegasiin avioitumisaikeissa. Mukana Veeti Kallio, Marko Maunuksela, Reeta Vestman ja Antti Lang.

Missä Paavo Nurmen Puistotie 3 (Urheilupuistossa)

Milloin: 14.6.-17.8.

Väliajalla: Vegas-leivos, miniatyyripelikorteilla koristeltu syntisen viettelevä  makuelämys. Kaveriksi kahvia tai kuplivaa.  Tarjolla myös piirakoita, muffinseja ja vastaavia.

Kesäteatterin tekeminen on kivaa, koska…

…aurinko paistaa ja musiikki raikaa. – Rami

Turun Nuori teatteri

Mitä: Tuhat ja yksi PALJASTUSTA. Musiikki- ja sketsihupailu, jossa kurkistetaan kulissien taakse, raotetaan julkisuuden salattua verhoa ja palautetaan mieliin maailman tunnetuimpia paljastuksia. Musiikin ja sketsien ilotulitus tarjoilee aimolaidallisen ajankohtaisia huomioita niin tämän päivän ilmiöistä, politiikasta kuin ihmisistä. Ohjaus Janne Jämsä. Rooleissa Esme Kaislakari, Inke Koskinen ja Arttu Soilumo

Missä: Vanhan Kivipainon pihalla teltassa, Linnankatu 31(Linnateatterin sisäpihalla)

Milloin 29.6.-28.7

Väliajalla: Etukäteen tilattuna tarjolla on kolme menua jälkiruokineen ja salaatteineen: hernekeittoa prässätyllä porsaankyljellä, häränrintaburgeri tai grillattua naudankuvetta. Ja tietenkin juomia.

Kesäteatterin tekeminen on kivaa, koska…

…saa samalla nauttia kesästä ja tehdä sitä mistä tykkää – Esme

…pääsee antamaan ihmisille jotain erityistä heidän kesäiltoihinsa –Arttu

Emma-teatteri

Mitä: Love me Tinder. Komedia treffailusta. Näytelmän käsikirjoittajina Satu Rasila, Minna Koskela sekä Petja Lähde. Lavalla Jarkko Pajunen, Rinna Paatso, Miska Kaukonen ja Maruska Verona.

Missä Naantalin Muumimaailmassa

Milloin: 31.5.-18.8.

Väliajalla: Ennakkoon varaajille Love Me Tapas –menu. Oliivileipää, vihersalaattia, tortellinisalaattia, vihannesnyyttejä, puolikuivattuja tomaatteja, ilmakuivattua kinkkua, manchegojuustoa, melonia ja hedelmiä, chorizomakkaraa, broilerivartaita, paahdettuja herkkusieniä, batatas bravas.

Kesäteatterin tekeminen on kivaa, koska…

…kaunis kesäilta idyllisessä Naantalissa ja hulvaton, rakkautta täynnä oleva komedia – voiko parempaa olla? – Ida

Roope Lipasti

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti