Runoviikon päivän runoilijan J.K. Ihalaisen puhettelevuuden voi todeta Kaamosyöiltana Turun pääkirjaston Studiossa kuuden ja seitsemän välillä.
09.11.2012 | Tapahtuma

Valoa pimeään

Turku 2011 -ohjelman ja Lukulampun valossa -hankkeen osaksi kehitetty Kaamostapahtuma on yksi esimerkki kulttuurivuoden jälkeensä jättämistä valonpilkastuksista. Useissa Vaski-kirjastoissa (Varsinais- Suomalaisten kirjastojen yhteenliittymä) vietetään perjantaina 9. marraskuuta tarinoiden, tiedon ja tunnelman tapahtumaa: Kaamosyötä. Turun pääkirjasto on Kaamosyönä avoinna puoleen yöhön.

Tämän vuoden pääteeman, turkulaisen tietokirjallisuuden tiimoilta esittäytyvät mm. Elina Teerijoki uudella Kaupunginosien Turku -kirjallaan sekä Ari Väntänen Michael Monroe -elämänkerrallaan.

Tarjontaa ei kuitenkaan ole rajattu pelkkään kirjalliseen muotoon, tarjolla on myös varjoteatteria, kummituskierroksia ja musiikkia.

Miltä se näyttäisi, jos kaikki turkulaiset laittaisivat perjantaina otsalamput päähänsä ja lähtisivät kohti kirjastoa vaikkapa tasan kello 17? Siltä, että kulttuuri ei ole lähtenyt kaupungista minnekään vielä vuonna kaksitoistakaan! (ae)
 
Kaamosyö-tapahtuma Turun pääkirjastossa perjantaina 9. marraskuuta. Tarkat ohjelmatiedot kellonaikoineen löytyvät kirjaston verkkosivuilta, ks. linkki ohessa.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti