Nukketeatterintekijä Timo Väntsin (oik.) ja tutkija Tom Linkisen John - Eleanor yhdistelee keskiajan tutkimusta ja nukketeatteria mielenkiintoisen aiheen parissa.


18.02.2011 | Teatteri

Veijari hameessa ja housuissa

Nukketeatterintekijä Timo Väntsin ja tutkija Tom Linkisen John – Eleanor yhdistelee keskiajan tutkimusta ja nukketeatteria vähintäänkin mielenkiintoisen aiheen parissa.

Ainoa 1300-luvulta peräisin oleva englantilainen lakiasiakirja, jossa mainitaan samaa sukupuolta edustavien seksi antaa kuulusteltavan John Rykenerin suulla värikkään todistuksen ristiinpukeutuvan transvestiitti-prostituoidun elämästä. Ja ehkä eniten ajan tiukkaa seksuaalinormistoa julistavasta ympäristöstään. Rykener luettelee asiakkaikseen mm. pitkät listat munkkeja ja nunnia.

Merja Pöyhösen HOX Companylle ohjaama esitys yhdistää asiantuntijaluentoa, keskiaikaista käsinukketeatteria ja nykyteatteria. Näyttämöllä ovat näyttelijä ja tutkija, Väntsi ja Linkinen, samanaikaisesti. (ae)

Linkinen-Väntsi: John – Eleanor, Nukketeatteriryhmä HOX Company. Ensi-ilta TEHDAS Teatterissa perjantaina 18. helmikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti