Veronica Verho. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


30.08.2019 | Syyslehti - Kaupungin kosketus

Veronica Verho oli teininä torin paras myyjä

Radiojuontaja ja videobloggaaja toivoo vielä palaavansa Turkuun.

1. Uittamo

Olen syntynyt Turussa ja muutin Helsinkiin 17-vuotiaana. Hieman sitä ennen aloin tehdä Youtubeen videoita Mariieveronica-tilillä. (Nykyään Verhon kanavalla on liki 230 000 tilaajaa.)

Asuin koko teiniaikani Uittamolla äitini kanssa. Vanhempani ja koko sukuni asuvat edelleen Turussa. Uittamo oli ihana paikka asua: todella turvallinen ja lähellä luontoa. Kävin siellä usein metsäreiteillä. Myös monet juhlat on juhlittu Uittamon rannalla.

2. Muumimaailma (Naantali)

Minusta on lapsena monta kuvaa Muumi-hahmojen kanssa. Muumit ovat aina olleet suosikkejani.

Ennen kuin sain nimeni, minua kutsuttiin Nipsuksi. Äitini oli ostanut Muumi-levyn, jossa Nipsulla laulettiin olevan kultainen sydän. Aina, kun kuulen tai näen Muumeja, mieleeni nousevat lämpimät muistot.

3. Kupittaanpuisto

Uittamolta pyöräilin nuorena aina fillarilla Kupittaalle. Koulun kanssa siellä käytiin retkiluistelemassa, kavereiden kesken hengailtiin skeittiparkilla.

Muistan myös, kun puistossa järjestettiin Botellón-piknik, joka keräsi Kupittaalle tuhansia nuoria.

4. Samppalinnan maauimala

En tehnyt lapsena kesälomilla muuta kuin uin ja otin aurinkoa maauimalassa. Olen myös kerran hypännyt kymmenestä metristä, kun yksi poika sanoi, etten muka uskaltaisi.

En tiedä, kuinka luvallista tämä seuraava on, mutta nuorena kaveriporukkamme haki adrenaliinia ja kävi Samppiksessa myös yöllä uimassa. Jäimme aina kiinni.

5. Kauppatori

Vaikka kauppatoria ei tällä hetkellä periaatteessa ole toriparkkityömaan takia, se on ollut yhdessä elämänvaiheessani todella iso juttu. Työskentelin nimittäin 16-vuotiaana torimyyjänä. Myin herneitä, mansikoita ja perunoita.

Se oli ihana kesä, kun sai nähdä Turun heräävän aamuisin ja palvella asiakkaita. Minua nimitettiinkin epävirallisesti torin parhaaksi myyjäksi.

6. Ravintolalaiva Donna

Alaikäisenä hengasimme kavereiden kanssa usein jokirannassa. Kun ikää on kertynyt lisää, ravintolalaiva Donnasta on tullut suuri suosikkini. Laivan kannelta avautuvat Turun kauneimmat maisemat.

7. Ruissalo

Nuorena kävin alueella paljon kävelemässä ja uimassa. Nyt, 23-vuotiaana, tämän kesän Ruisrock oli yhdeksäs kerta, kun olen ollut kyseisellä festivaalilla.

Kesälomani ei ole mitään ilman Ruissia! Keikoista parhaat olivat tällä kertaa J Balvinin ja Ellie Gouldingin.

8. Dynamo

Vaikka olen asunut jo kuusi vuotta Helsingissä, Dynamossa törmää aina tuttuihin. Muistan myös monet kerrat istuneeni pilkun jälkeen kavereiden kanssa baaria vastapäätä olevilla pääkirjaston portailla. Siellä on päivitetty illan tapahtumia.

Kyseisillä portailla on oma Instagram-sivu, jonne minulla on tavoitteenani saada kuva julkaistua.

9. Ravintolat

Isäni on ollut viikinkiravintola Haraldissa töissä, joten kävin siellä usein nuorena. Harald on best! Ruoka on hyvää ja tuttua.

Muut turkulaiset ravintolasuosikkini ovat Tintå ja Nooa. Kaskista en ole vielä harmikseni päässyt testaamaan.

10. Kakola

Kävin kesällä ennen Ruisrockia Turun kaupungin järjestämällä kierroksella, jossa vierailimme Kakolan uusissa asunnoissa. Myös Kakolanruusu-ravintola oli aivan ihana!

Päätin, että kun minusta tulee miljonääri, ostan Kakolasta asunnon (nauraa)! Oikeasti kyllä unelmoin, että kakkoskotini olisi joskus tulevaisuudessa Turussa.

Haastattelu: Ellinoora Sandell
Kuva: Timo Jakonen

Kaupungin kosketus -sarjassa ihmiset ja Turku kohtaavat.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti