Turkulainen Half Apple osallistui monena vuonna TBS Junioriin, ja voitti voitti TBS-kisan vuonna 2009. (Kuvaaja: Mika Okko)

Turun junnurokkarit esillä

04.11.2011 / Muu tapahtuma

Rokkiharrastuksen loppumista on julistettu varmana totuutena viimeiset kaksikymmentä vuotta erilaisilla akateemisilla foorumeilla. Bänditiloja ei tarvita sillä sämplerit ja kovalevyt korvaavat ne. Eikä bändejäkään kohta enää ole, sillä kaikki ryhtyvät teknonörteiksi läppäreineen ja musaohjelmineen.

Ennusteissa on oma pointtinsa, mutta reaalitodellisuuden kanssa ne korreloivat heikosti. Rock ei ole kuollut ja bänditoiminta on edelleen vahvaa Turussakin. Turku Bandstand puskee vuosittain kymmeniä uusia yrittäjiä framille ja alan junnutuotannosta huolehditaan Bandstand Juniorin puitteissa. Vielä kun treenikämpistä vallitseva jatkuva pula saataisiin hoidetuksi, eläisi skene paremmin kuin hyvin.

Vuoden 2011 Turku Bandstand Junior on nelipäiväinen tapahtuma, joka kerää alle 18-vuotiaiden bändit Vimmaan. Setit ovat tsekkattavissa myös Radio Vimmassa ja talon web-TV:n välityksellä. Käykää tutustumassa, ette pety. (jn)

Turku Bandstand Junior 2011 - Vimma 9.-12. marraskuuta.