Ari Hoenig soittaa lauantaina 14.3. Turun seudun musiikkiopistossa.


13.03.2009 | Festivaali

Bebop, beatbox… PUNK BOP?

Jazztapahtuman järjestäminen nykyhetkessä ei ole se helpoin yhtälö. Jatsikansa tulee taas, mutta se tulee kahdessa erillisessä jonossa.

Toisessa jonossa saapuvat vanhan liiton bebop-elitistit, toisessa tyyliä ja rytmiä painottavat nuoremman polven klubihipsterit. Blokkien välillä kulkee negatiivinen varaus.

Turku Jazz paketoi tapahtuman klaanien rajapinnoilla liikkumalla. Ari Hoenigin Punk Bop on tässä mielessä viikonlopun ykköstapaus. ”Sen musiikilliset juuret ovat bebopissa, mutta musiikin latvat ja asenne ovat punk-etuliitteen mukaisesti modernimmat ja monimuotoisemmat”, kuten tapahtuman kotisivut kertovat. Kelpaa molemmille klaaneille, jatkoon.

Turku Jazzin 40-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Konserttitalolla perjantaina. Luvassa vuoden artistin nimeäminen sekä takuutyötä linjalta Pyysalo-Perko.

Hiphop-ulottuvuus tapahtumaan löytyy Felix Zengerin beatbox-näytöksen kautta. Klubitaajuuksilla DJ Esko Routamaan linja pitää acid housesta jazzismiin. Hatut päästä. (jn)

Turku Jazz 11.-15. maaliskuuta 2009, useita esityspaikkoja. Katso tiedot Mobilen päivittäisestä kalenterista (Tapahtumat).

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti