Toiset suosivat luonnonkätköjä ennen festaria.


28.05.2010 | Kesälehti - Liisa Lundell

Festarikansan piiloleikki

Kesä ja Ruisrock saavat ihmisten luovuuden kukkimaan. Alkoholin salakuljetus festivaalialueelle porttivahtien laukkutarkastuksen läpi on jotain säälittävän epätoivon ja kukoistavan mielikuvituksen väliltä.

Limsapullojen kopelointia

Klassinen tapa on yrittää tuoda alueelle ”korkkaamattomia” limsapulloja. Korkin avaaminen sinettiä rikkomatta vaatii sorminäppäryyttä, mutta mustat Ed-pullot ja Lidlin limsapullot ovat huhupuheen mukaan parhaita salakuljetuspulloja. Lämpimässä vedessä liottaminen helpottaa myös avaamista.

Kaikki keinot käytössä

Joskus ahneus ja pokerinaama auttavat sekä ilmaisessa festarikokemuksessa että salakuljetuksessa.
– Olen kuullut, että eräs tyttö keksi oivan konstin päästä Ruisrockiin ilmaiseksi. Hänellä oli kehitysvammainen sisar, jonka omaishoitajana hän pääsi festareille paitsi ilmaiseksi, myös taksikyydillä suoraan alueelle saakka. Homman kruunasi se, että tyttö asetti kaljakorin siskonsa pyörätuolin istuinosan alle ja kätki tämän suurella sadeviitalla, joka siskolla oli yllä.

Väärät kuoret

Viinaa on piilotettu niin samppoopulloihin kuin aurinkorasvapurnukoihin. Ehkä sivumaku sitten rankaisee sääntöjen rikkojaa. Hiuslakkapullot ja piilolasinesteen putelit on myös otettu käyttöön. Myös Pringles-sipsituubi on kätkenyt sisälleen pullon. Pullo on ujutettu sisään rikkomalla pohja, jolloin kansi on näyttänyt koskemattomalta. Alkoholin injektointi on myös testattu.
– Kun pisti ruiskun kanssa viinat appelsiiniin kuoren läpi, ruokailu ja juominen sujui samalla puraisulla, 18-vuotias nainen kertoo kokemuksestaan.

Ahne voi valita injektoitavaksi kokonaisen vesimelonin.

Valepohjia ja salataskuja

Toiset luottavat omiin kätkemistaitoihinsa. Eräs musiikinystävä on onnistunut salakuljettamaan tölkkejä vain käärimällä ne varavaatteeseen repussaan.
– Jos tunkee repun mahdollisimman täyteen, tarkastuksessa ei jakseta paljon tonkia, salakuljettaja toteaa.

Repun valepohja tai esimerkiksi huomaamaton sadesuojan tasku tarjoavat janoisille piilon. Minisamppoopullon voi sujauttaa kenkään.

Eräs jemmaaja onnistui juonessaan selkäkovikkeella varustetun reppunsa avulla. Hän asetteli kovikkeen viereen muoviseen kulmalukkokansioon litteitä taskumatteja ja piilotti sauman.
– Hyvä, että löysin edes itse!

Naisen paras ystävä

Minigrip-pakastepussit saavat niin kehuja kuin haukkujakin. Moni tyttö kasvattaa kuppikokoaan parilla kirjaimella Ruisrockin jonossa. Liiveissä tai kameralaukussa vuotavat tahmeat minigrip-pussit ovat kuitenkin traumatisoineet monia pikkurikollisia.

Hameen alle teipattu taskumatti on kuuleman mukaan hyvin epämiellyttävä. Eräs festarineito ei enää vanhemmiten ole tyytynyt viinaan pikkupakkauksissa vaan on päässyt viinin makuun.
– Pussiviinin saa mukavasti roikkumaan hameen alle tai raskausmahaksi paidan sisään. Vaikka pussi on muutaman kerran luiskahtanut maahan heti lipunnäyttämisen jälkeen, eivät kiltit vaksit ole enää valittaneet asiasta. Sisällä mikä sisällä.

Maantieteellinen näkökulma

Toiset suosivat luonnonkätköjä ennen festaria. Viikkoa ennen tapahtumaa Ruissalosta voi bongata innokkaita kuopankaivajia ja pieniä piiloja rantavedessä ja pusikoissa. Toheloimmat piilottavat juomansa tulevan bajamaja-alueen alle tai unohtavat kuoppansa sijainnin.

Uhkarohkeat yrittävät salakuljettaa itsensä alueelle.
– Ystävän veli pisti kaikki vaatteet roskasäkkiin, snorkkelin naamaan ja kulki veden alla festarirannalle. Vaatesäkki oli "ajelehtiva roskis", joka kellui veden pinnalla. Rannalle päästyään tämä puolialaston seikkailija pinkaisi juoksuun ja sai ilmaisen festarikokemuksen, turkulainen nainen kertoo.

Ne, jotka eivät salakuljetuksesta perusta, vetävät juuri ennen porttia kurkusta alas mahdollisimman raakaa viinaa. Riskinä on tosin nopea ulostulo ja menetetty festarielämys. Samoin voi käydä, jos turvautuu käsidesikänneihin.

Liisa Lundell

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti