27.05.2005 | Teksti: Antti Arvaja

Festivaali kuin unelma? Ei niin mairittelevia muistikuvia keskikesän musiikkitapahtumista

Huonoiten järjestetty festari on ehdottomasti Ruisrock. Tuli mieleen jotkut natsidokumentit kun tuhannet ihmiset taapertavat pikkuisia polkuja valtavassa tungoksessa. Samoja polkuja vetävät ambulanssit ja Popedan keikkabussi ja energiajuomasponsorin hassu auto. Ei vittu, eikö se Merimaa saa tota hommaa toimimaan? Ennen Ruisrock todella olikin koko perheen juhla, jossa oli lapsiperheitä sunnuntaisin nauttimassa musiikista. Järjestelyt olivat viime vuonna niin huonot, että jututtamani poliisikin myönsi että kyseessä oli huonoiten suunniteltu ja toteutettu tilaisuus missä hän oli koskaan ollut. Ottaisivat oppia hyvin järjestetyistä festareista kuten Provinssi, Ilosaari ja etenkin RMJ.

Timo, 36, on vähän toisten asioista kiinnostunut perheen isä.

Eka festarimuisto on ku pienenä poikana ohitettiin Törnävänsaari ja Sorsanpesän kohdas tienreunas keesipäinen punkkarityttö pyllisti jöötiä.

Juha, 29, harrastaa purjelentoa.

Jossain vaiheessa sitä piti vähän alkaa miettiä. Meni festivaaleille järjestäjän piikkiin, joi ja söi järjestäjän piikkiin ja sitten vaan mankui päissään, kun ei ole ulkomaaneläviä, eikä mitään. Jonkun Jani Valpion kanssa sitten jatkoille, eikä seuraavana festivaalipäivänä jaksa mennä edes alueelle. Vip-passi kaulassa tuijottaa kuvaansa naapurin auton ikkunasta ja jää koisimaan takapihan keinuun. On niin paljon ikääkin ja mediavastuuta.

Antti, 27, toimittaja.

Viime kesänä oli Ankkarockissa ihan karseessa löylyssä nuori tyttö, joka oli kertomansa mukaan sammunut useaksi tunniksi BajaMajaan ja kiersi sit itku kurkussa kavereitaan hakemassa. Hellyin kännykkääni lainaamaan, siinä ihan silmän alla hän yritti soitella mutta turhaan. Seuraavaksi kyseli peiliä, kun oli ne meikitkin kaikkialla muualla paitsi silmässä. Sitten minä pitelin neidille peiliä, että sai naamansa kuntoon. Olen ”äiti-luonteinen”, kiva oli auttaa.

Maija, 25, Espoosta.

80-luvulla festarit olivat hyvin järjestettyjä. Ainoastaan esiintyvät bändit saivat nauttia keskiolutta ihan julkisesti ja poliisit vain heristelivät sormiaan että so so pojat. Ei saa!

Mutta meitsi lensi tietty Porissa joskus -83 ulos koko Suistomaan soittopäiviltä kun käveli kaljakassi kädessä päin poliisiautoa ja polliisit kirjoitti sakkolapun. Minä viisas revin sen niiden edessä ja sain kylmää kyytiä ulos.

Sen jälkeen tapasin yhden bändin kadulla ja pojat tietty säälivät tyttöstä sen verran että mentiin johonkin raflaan ja meikattiin mut uusiks ja vaihettiin kuteita ja rasvattiin tukka ja mustat lasit päähän. No mä olinki sit niiden uus kitaristi ja eikun paikalle takasin ilmaseks. Ja sithän sai juoda vapaasti keskaria ja poliisi taputti päätä ja hymyili. Ihan demokraattista.

Sari, 36, on jumahtanut 80-lukuun. Mutta se ei haittaa.

Ruisrock 8.-10. heinäkuuta
DBTL 27.-31. heinäkuuta
Seikkisrock 6.-7. elokuuta

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti