Jenni Vartiainen lähtee risteilylle.
21.03.2014 | Keikka

Itse tehty nainen

Jenni Vartiaisen yhteydessä mainitaan yleensä liuta ulkopuolisia biisinkirjoittajia ja tausta tyttöbändissä. Mutta moniko huomasi, että todellisuudessa hän kirjoittaa itse mittavan osan materiaalistaan. Viimeisimmällä Terra-albumilla Vartiaisen kädenjälkeä kuultiin kymmenen laulun sävellys- ja sanoituskrediiteissä. Pelkän levy-yhtiön sätkynuken sijaan tuotantojen taustalla vaikuttaakin todellinen self-made woman.

Omalakinen toiminta kantaa myös hedelmää. Kahta viimeisintä albumia on myyty yli 230 000 kappaletta, joka on huikea määrä hiipuvien levymyyntien maailmassa. Ehkä käsitys cd-levystä katoavana tallennemuotona on sittenkin myytti, etenkin latausmahdollisuuteen yhdistettynä. Myös radiossa homma oikenee kummasti, Junat ja naiset rikkoi soittoennätykset suomalaisissa radioissa 480 soittokerralla viikon aikana.

Tälläinen suosio ei synny tyhjästä. Jotain erityisen merkittävää hänen tuotannossaan täytyy olla. Ajankohtaisten ja toisaalta ikuisuusaiheita sivuavien lyriikoiden rinnalla tasokkaasti brändätty image tuskin kaupantekoa haittaa. Homma on kaikin puolin paketissa. (jn)

Jenni Vartiainen, Viking Grace torstaina ja perjantaina 27.-28. maaliskuuta. Lähtö Turun satamasta klo 20:55.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti