11.01.2002 | Elokuva

Annika on tuffis

Ruotsissa 90-luvulla elokuvauransa luoneen brittisyntyisen Colin Nutleyn uusin pitkä fiktio on palkitun Liza Marklundin dekkariin perustuva jännityselokuva. Uutispommi on ensimmäinen filmatisointi Marklundin naapurimaassamme suuren suosion saavuttaneista kirjoista, joiden päähenkilönä on uudenlainen kovis: perheellinen, mutta itsekäs ja uraorientoitunut naistoimittaja.

Nykyhetkeen sijoittuvassa tarinassa Tukholman Olympialaisten johtohahmo kuolee odottamattomassa räjähdyksessä, jota epäillään terroriteoksi. Poliisin ollessa ymmällään iltapäivälehden rikostoimittaja Annika Bengtzon seuraa löytämäänsä johtolankaa käynnistäen tapahtumaketjun, jonka seurauksena on joutua itsekin tapetuksi.

Ruotsalaiskriitikot ovat kehuneet elokuvan antamaa uskottavaa kuvaa hektisestä iltapäivälehden toimituksesta ja siellä vallitsevasta kitkerästä kilpailusta. Luvassa on myös tarkkanäköistä näyttelijäntyötä; elokuvaa tähdittävät mm. Pernilla August ja viime vuosien suosituimpiin naisnäyttelijöihin kuuluva Helena ”Mrs. Nutley” Bergström. (te)

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti