Piirros: Ulriikka Lipasti


27.05.2011 | Kesälehti - Pauliina Suominen

Kesäheilaa mä metsästän

Tahdoit sitten saada paksulompakkoisen, pyykkilautavatsaisen tai ympäristöystävällisen, Mobilen virallisten metsästysohjeiden avulla kesäheilan pyydystäminen on helppoa kuin heinänuhan parantaminen.

Haussa: Pohatta
Kun on tarvetta äveriäälle kesäsponsorille, kannattaa luonnollisesti kirmata golf-viheriöille. Esimerkiksi Hirvensalo golf järjestää alkeiskursseja, joille voi osallistua ilman greencardia. Ovelan ketun jahtipaikka on Turun messukeskus 9.-12.6., jolloin suomenruotsalaiset kokoontuvat hämmentäville Ta i ton -laulufestivaaleille.
Keskustelunavaus: ”Vad heter du? Jag heter bra.”

Haussa: Luontointoilija
Eräjorman perään haikailevan on pikimmiten syytä tuppautua Turun luonnonsuojeluyhdistyksen riveihin. Näin pääsee osallistumaan esimerkiksi TLSY:n ja Turun sieniseuran yhteiselle kevätretkelle Fagervikiin helatorstaina 2.6. Mitkä apajat! Ja nyt ei puhuta suppilovahveroista.
Keskustelunavaus: ”Äitisi ei voi olla mikään sinisimpukka, kun sinä olet tuollainen suuren kotilon synnyttämä sarveisaine- ja kalsiittipallo.”

Haussa: Kulttuuripersoona
Naantalin musiikkijuhlat 7.-19.6. ovat passeli pyhiinvaelluskohde, kun saalistaa sivistyneen näköistä kesäheila-asustetta käsipuoleen. Mikäli ensimmäisellä yrittämällä ei tärppää, voi lohdutuspalkintoa havitella 5.-18.8. Turun musiikkijuhlilta. Kulturelli lähikontakti syntynee myös Sauna-lab -hankkeen taidesaunoissa pitkin kaupunkia kesäkuusta elokuuhun.
Keskustelunavaus: ”Olet viehkeämpi kuin Beethovenin kolmannentoista jousikvarterton Adagio ma non troppo.”

Haussa: Kosmopoliitti
Jos haluaa tarjota lomaromanssin maailman ääriin muuttaneelle suomalaiselle, kannattaa ilmoittautua avustajaksi siirtolaisinstituutin 1.-4.7. järjestämään Suomi sydämessä -ulkosuomalaisjuhlaan. Kaikki mukaan vahvistamaan ulkosuomalaisten siteitä armaaseen kotimaahan!
Keskustelunavaus: ”Are you from Tennessee? Because you're the only ten I see!”

Haussa: Hipsteri
Ajan hermolla keikkuvista kaupunkisiipoista on suorastaan ylitarjontaa 20.-24.7. Turku Modernissa. Jo näiden elektronisen musiikin festivaalien tapahtumakuvaus on sellaista tajunnanvirtaa, että sen ymmärtämiseen vaaditaan korkeakoulututkinto katu-uskottavuudesta.
Keskustelunavaus: ”Onko täällä niitä kokeellisia nykymusiikin kollaboraatioita? Coolit imagolasini estävät minua lukemasta opasteita.”

Haussa: Huumoriveikko
Hervottomalla huumorintajulla varustettuja kesäheiloja kannattaa koukuttaa ulkoilmateattereissa. Ensimmäisellä puoliajalla paikannetaan oikeissa kohdissa nauravat yksilöt. Väliajalla tarjoillaan uhreille virvokkeita, ja illan viiletessä jaellaan ystävällisesti varapeittoja ja -istuintyynyjä. Kokeilemisen arvoisia tapahtumia ovat ainakin Linnateatterin Stand up -kesäklubit elokuussa sekä Turun Nuoren Teatterin Suora lähetys -musiikkihupailu 17.6.-27.8.
Keskustelunavaus: ”Haluaisitteko vilttini alle?”

Haussa: Urheiluhullu
Liikkuvaista heilaa voi metsästää 1.6. alkaen keskiviikkoisin Frisbeegolfseura 7k ry:n järjestämissä frisbeegolf-viikkokisoissa Lausteella. Helppojen ratkaisujen ystävät suuntaavat 4.-7.8. Kalevan kisoihin, joissa voi bongata sekä muita penkkiurheilijoita että oikeita liikkujia (iik!) epäkäslihastaan liikauttamatta.
Keskustelunavaus: ”Anteeksi, onko treenatun takapuolesi vieressä tilaa?”

Haussa: Maailmanparantaja
Paremman huomisen puolesta taistellaan idealistiset niskat limassa myös kesällä. Hurmaamiseen riittänee se, että oikeasti esittää kiinnostunutta piiperon puheista. Lisäksi kannattaa seurata esimerkiksi Punaisen ristin toimintaa – puhtaasti hyväntekeväisyysmielellä.
Keskustelunavaus: ”Juu kiinnostaa ihan hirveästi ihmis-/eläinten-/veteraanienoikeudet, voisitko tulla luokseni kertomaan niistä?”

Pauliina Suominen

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti