01.02.2002 | Elokuva

Koska alkaa onni?

Iiris Vaara on kolkyt ja sinkku. Railakasta sinkkuelämää hän ei kuitenkaan vietä, vaan illat toisensa jälkeen kuluvat valkokankaan tai televisioruudun välkkeessä romanttisia elokuvia ja popcornia ahmien. Villi taiteilijaäiti ja ystävättäret patistavat Iiristä miehelään, mutta rentouttava irtoseksi ei tältä onnistu. Iiris uskoo teeveestä tuttuun Tosi Rakkauteen: ”Rakkaus menee syvälle, seksiin riittää muutama sentti.”

Ja eipä aikaakaan kun Iiris kohtaa unelmiensa prinssin. Komea elokuvaohjaaja Marko Manner on täydellinen mies, joka paitsi että osaa ulkoa Taksikuskin repliikit, osaa myös tehdä arjesta elokuvaa suurempaa. Mutta voiko onni koskaan olla täydellistä?

Aku Louhimiehen ohjaama Kuutamolla perustuu Katja Kallion samannimiseen menestysromaaniin. Kallio on myös käsikirjoittanut tämän romanttisen komedian, joka pursuaa herkullisia tilanteita, nasevaa dialogia ja osuvia oivalluksia tämän päivän urbaanista onnen etsinnästä. Kuutamolla pohtii Vanilla Skyn tapaan – tosin huomattavasti hauskemmin – sitä miten populaarikulttuuri ja viihdeteollisuus vaikuttavat käsityksiimme elämästä. Elokuvan upeat näyttelijät, kuten pääosassa loistava Minna Haapkylä tai Pirkko Saisio ensimmäisessä elokuvaroolissaan, tekevät karikatyyrimäisistä hahmoistaan pyöreitä ja toden tuntuisia. (te)

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti