Joalin Loukamaa. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


18.06.2021 | Kesälehti - Ystäväkirja

Kotifiiliksen kaipuu tuo Joalin Loukamaan Turkuun

Niin laulun, tanssin, näyttelemisen, Youtuben kuin Instagramin moniosaaja Joalin Loukamaa on syntynyt Turussa, mutta muutti lapsena perheensä mukana Espanjaan ja myöhemmin Meksikoon. Ulkomailla ollessaan Loukamaa kaipaa Suomen rauhaa ja mamman makkarakeittoa. Viime vuonna hän palasi takaisin juurilleen ja asuu nyt lähellä synnyinpaikkaansa. Viime aikoina Joalin on tullut suomalaisille tutuksi Selviytyjät Suomi-ohjelman kilpailijana.

Nimi: Joalin Loukamaa.
Ikä: 19 vuotta.
Ammatti: Artisti kuvaa työtäni parhaiten. Olen kansainvälisen Now United -yhtyeen Suomea edustava jäsen, malli, tanssija, laulaja, tubettaja sekä Instagramin seuratuin suomalainen 3,5 miljoonalla seuraajalla. Now United on edelleen aktiivinen ja suurin osa sen jäsenistä on tällä hetkellä Abu Dhabissa. Suunnittelen palaavani heidän kanssaan vielä yhteen.

Suhteeni Turkuun

Synnyin Tyksissä ja nyt asun aivan sen lähistöllä. Vaikka kiertelin maailmaa, palasin synnyinpaikkani lähelle. Ollessani 3-vuotias muutimme Espanjaan ja 10-vuotiaana Meksikoon. Lensin ensimmäisen kerran yksin Suomeen kuusivuotiaana.

Ensimmäinen muistoni Turussa

Matkustin ulkomailta aina Suomeen sukulaisia katsomaan. Mieleen tulee yökyläilyt serkkujen luona. Kaarinassa asuvan mammani makkarakeittoa ikävöin maailmalla, ja sitä löytyykin nyt pakastimestani.

Mitä kaipaan ollessani poissa Turusta

Täällä on aina kotifiilis ja rauha. Perhe, ystävät ja luonto. Voin turvallisesti kävellä illalla kahdeksan jälkeen ulkona yksin, toisin kuin esimerkiksi Meksikossa.

Suosikkiherkkuni Turussa

Aurajoen rannalla oleva Vohvelikahvila Viivi, jossa vohvelin päälle saa jäätelöä ja kermavaahtoa. Toki näkkileipää sekä tummaa leipää tulee kaivattua Suomesta. Opin täällä koulussa juomaan maitoa ja kyseistä tapaa ihmeteltiin aina Meksikossa.

Suosikkiturkulaiseni

Robin, jonka Benefits -musiikkivideolla esiinnyn. Tietenkin myös oma äitini, joka on managerini.

Kaunein luontokohde Turussa

Vartiovuoren puisto, jossa vietän kavereiden kanssa aikaa.

Minut löytää usein Turussa

Telakkarannan skeittipuistosta, jossa olen viime aikoina opetellut skeittaamaan. Korppolaismäen kallion päällä on myös penkki ja tuolit, josta näkee koko Aurajoen. Etenkin yöllä näky on kaunis. Koko Aurajoen alue on muutenkin ihana, varsinkin lämpimällä säällä.

Jos minulla olisi enemmän aikaa

Ulkoilisin enemmän ja viettäisin aikaa kavereiden kanssa. Hankkisin kalusteita kämppääni ja nauttisin Turusta.

Haastattelu: Ina Virtanen
Kuvat: Timo Jakonen

Ystäväkirja on Turun Ajan haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti