Laura Satamo saa ensimmäisen aukeaman uudessa Ystäväkirja-juttusarjassa. (Kuvaaja: Timo Jakonen)


12.06.2020 | Kesälehti - Ystäväkirja

Laura Satamo nauttii lauantaibrunsseista Taidemuseossa

Vuoden turkulainen on perhebloggaaja, jolla on kotikaupungistaan nostalgisia lapsuusmuistoja, mutta myös aikuiselämässä muodostettuja perinteitä, kuten vakiokuppilat ja retket perheen kanssa.

Mistä minut tunnetaan:

Kaikki alkoi Mamma rimpuilee -blogista. Vuonna 2017 se valittiin vuoden perheblogiksi. Olen myös Turun lumikuningatar vuodelta 2018 ja Vuoden turkulainen 2019. Tällä hetkellä minulla on oma podcast Suplassa ja olen työskennellyt radiojuontajana Auran Aalloilla. Lisäksi teen asiantuntijatyötä vaikuttajana eri tahoille.

Suhteeni Turkuun:

Synnyin Tyksissä ja elin lapsuuteni Kaarinassa. Muutin Turkuun 19-vuotiaana. Kauiten asuin Linnanfältissä. Kotini on ollut myös Portsassa, jonne kaipaan edelleen, sillä olen varsinainen puutaloasuja.

Tärkein katuni:

Ensimmäinen asuntoni Turussa sijaitsi Yliopistonkadulla, Bar Suxesin yläpuolella. Mieleeni jäi elävästi kadun vilkkaus ja levottomuus. Olin tosin itse aina nuorena yöt töissä ravintola-alalla, joten untani kadun vilkas elämä ei häirinnyt.

Suosikkiturkulainen:

Lapsuuteni lempihahmo oli Ressu Redfordin silloinen vaimo ja missi Nina Björkfelt. Olen alakouluikäisenä jostain syystä päässyt hänen punaisen urheiluautonsa kyytiin, ja se jäi elävästi mieleen.

Ensimmäinen muistoni Turussa:

Se sijoittuu Portsaan, jossa olin isäni kanssa kävelyllä. Muistiini on jäänyt kuva ruskeasta kylpyhuoneen kaakelia muistuttavasta seinästä, joka muuten löytyy Portsasta edelleen. Toinen muisto liittyy myös isään ja hänen työpaikkaansa Hansakorttelin paikalla sijainneessa Postipankissa. Sinne pääsi vielä silloin ajamaan autolla nykyisen kävelykadun kohdalta.

Suosikkiherkkuni Turussa:

Legendaarinen Mantun grilli on paikka, jossa nuorena kävin yöllä, mutta nyt harvemmin, lähinnä herkkuhetkenä viikonloppuiltaisin. Tilaan aina makkaraperunat molemmilla majoneeseilla.

Kaunein luontokohde Turussa:

Ruissaloon on aina helppo mennä, omisti autoa tai ei. Käyn siellä mielelläni lenkillä. Myös lasten kanssa siellä viihtyy. Voimme mennä luontoon kävelemään, vierailemaan Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa tai syödä hernekeitot ja pannukakut Honkapirtissä.

Minut löytää usein:

Taidemuseon kahvila on ihana paikka, jossa käyn usein kahvilla tai brunssilla. Paikka on söpösti sisustettu. Lauantainen brunssi tuodaan pöytiin pienissä astioissa.

Öisessä Turussa suuntaan:

Vastapäätä toisiaan sijaitsevat Rica Bar ja Bar4 ovat suosikkipaikkani. Jos niissä istumisen jälkeen haluaa vielä tanssia, lähden Dynamoon.

Turkuun saapuville vieraille esittelen:

Ulkopaikkakuntalaisten ystävieni vierailuun liittyy usein Ruisrock, jonka aikaan majoitan heitä kotonani. Päivä alkaa brunssilla ja gintonicilla, joiden jälkeen suuntaamme kohti festareita. Jos vierailu ei osu tälle ajankohdalle, voimme lähteä vaihtoehtoisesti jokirantaan istumaan.

Toinen tärkeä kohde, jonka esittelen vieraille, on Vartiovuoren kesäteatteri. Siellä olen viettänyt lapsuuteni 5-vuotiaasta aikuiseksi. Koko perheeni oli töissä kesäteatterissa ja isäni toimi sen johtokunnassa. Siellä tutustui aina uusiin erilaisiin ihmisiin ja kiintyi porukkaan. Syksyisin koitti suru, kun lähdimme eri teille.

Haastattelu: Ina Virtanen

Ystäväkirja on Turun Ajan uusi haastattelusarja.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti