Daniel Day-Lewis on presidentti Lincoln Steven Spielbergin ohjauksessa.
25.01.2013 | Elokuva

Lincoln

Steven Spielberg on siirtänyt valkokankaalle tarinan Yhdysvaltain legendaarisesta presidentistä, hänen viimeisistä elinkuukausistaan aikana, jolloin kansa oli repeytynyt kahtia ja muutoksen tuulet ujelsivat.

Draamaelokuvassa presidentti Lincoln joutuu törmäyskurssille vaikutusvaltaisimpien ministeriensä kanssa yrittäessään saada Yhdysvaltain verinen sisällissota päättymään – ja samanaikaisesti vielä joissakin osavaltioissa vallinnut orjuus.

Etukäteen saatavilla olleen materiaalin perusteella näyttelijöiden mestariluokkalainen Daniel Day-Lewis on tavoittanut Lincolnin olemuksen huikealla tarkkuudella.

Yhdysvaltain presidentit ovat tavanneet herättää voimakkaita tunteita, niin myös republikaani Abraham Lincoln (1809-1865), joka toimi presidenttinä helmikuusta 1861 aina salamurhaansa maaliskuuhun 1865 asti. Osa kansasta rakasti häntä, osa vihasi sydämensä pohjasta. Nykyään useimmissa arvioissa Lincoln nostetaan maan kaikkien aikojen parhaaksi presidentiksi. Hän on myös demokraatti Barack Obaman suosikki. (tj)

Lincoln, ensi-ilta Turun Kinopalatsissa perjantaina 25. tammikuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti