18.11.2011 | Keikka

Maailman paras bändi

1990-luvun jälkupuoliskolla Turun rock-skene oli iskussa. Kaupungissa oli kaksi äänekästä rockbändiä yli muiden. Xysma ja Disgrace pohjasivat ilmaisunsa death metalliin, mutta kehittivät tyyleistään enemmän rockpohjaisia vuosien edetessä.

Etenkin livenä molemmat pumpuista olivat täydellisiä. S-Osiksella, Appelsiinissa ja muissa vastaavissa paikoissa todistettiin aivan maailman kärkiluokan osaamista. Sääli, että toiminta ei koskaan noussut ansaitsemalleen kansainväliselle jalustalle vahvoista Ruotsi-kytkyistä huolimatta. Etenkin kun Entombed ja vastaavat bändit nousivat isoiksi nimiksi osin Turun suunnasta vaikutteita ottaen.

Tänään homma on nostalgiaa mutta toimivaa sellaista. Klubin 2011-sarja saa arvoisensa päätöksen Xysman harvinaislaatuisesta keikasta. Bändi on nykymuodossaankin erittäin toimiva ja sen tsekkaaminen kuuluu paikallisen rockhistorian pakollisiin opintoihin. (jn) 

2011-klubi: Xysma sekä dj Orkidea – 20 vuotta dj:nä ja albumijulkaisu + dj's Homegrove, Jussi Soro, Milla Lehto. Klubi lauantaina 19. marraskuuta.

Satunnainen juttunosto

Juttuarkisto
Turun Aika -näköislehti

Turun Aika -näköislehti

Lue näköislehti